Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Momente de suspans și acțiune în cadrul cursei de camioane Goodyear FIA ETRC 2023 de la Jarama

Foto: Goodyear FIA ETRC

Ultima zi a sezonului de curse de camioane din 2023 Goodyear FIA ETRC de la Jarama a fost de-a dreptul captivantă, Norbert Kiss a obținut a 21-a victorie a sezonului, în timp ce André Kursim a sărbătorit prima sa victorie din acest sezon în cursa a patra.

Cursa a treia a sezonului s-a încheiat cu trei tururi mai devreme, deoarece Steffi Halm a ieșit din cursă din cauza unor probleme, eliminând din cursă și pe Clemens Hecker și José Eduardo Rodrigues. Norbert Kiss a avut o cursă liniștită reușind să-și asigure a 21-a victorie a sezonului.

Sascha Lenz a fost protagonistul în această cursă, trecând în fața lui Jochen Hahn pentru locul doi, pentru a crea un decalaj între el și rivalul său din campionat, Antonio Albacete.

Cei doi au continuat să lupte pentru locul trei în clasamentul general înaintea ultimei curse a anului, terminând pe pozițiile trei și, respectiv, patru.

După ce l-a depășit pe Hahn de la start, Lenz a trebuit să se apere pentru a încerca să-și păstreze locul doi. Hahn l-a determinat pe Lenz să facă o greșeală care l-a lăsat pe campionul multiplu să treacă. Cu toate că a cedat în fața lui Hahn, Lenz l-a ținut pe Albacete în spatele său până la steagul roșu care a pus capăt cursei. Avantajul la puncte a fost de trei puncte înaintea Cursei a Patra.

În cursa a patra, André Kursim a profitat de grila inversă și a obținut prima sa victorie din acest sezon. De asemenea, a reușit să-i țină în spate pe Sascha Lenz și Norbert Kiss pentru a obține victoria în ultima cursă a sezonului.

Luis Recuenco a demonstrat un ritm foarte bun început de la linia de start, depășind întregul pluton și menținând conducerea de pe poziția pole în grila inversă. Totodată, a avut o cursă impresionantă, conducând pe primul loc în prima jumătate a cursei.

Kursim nu a cedat presiunii, ținând un ochi în oglinda retrovizoare în timp ce primii cinci clasați din cursa a treia au început să avanseze în pluton. După ce a fost depășit în fața lui Norbert Kiss în cursa a doua, Kursim a luat un start rapid și nu a vrut să repete experiența.

Pe la jumătatea cursei, Kursim a trecut de Recuenco și a început să se distanțeze de grupul de urmăritori din spate. Cu toate acestea, la coborârea pe linia dreaptă principală, câștigătorul cursei Promoter’s Cup, Recuenco, a fost depășit de Lenz, Antonio Albacete și Norbert Kiss, retrogradând pe locul cinci în clasamentul general al cursei.

Lenz și Albacete se luptau din greu pentru locul trei în clasamentul general. Pe finalul cursei, Lenz a rămas în spatele spaniolului, l-a depășit pe Antonio Albacete pentru locul doi cu două tururi înainte de final, iar Norbert Kiss l-a retrogradat apoi de pe ultimul podium al anului.

Articole similare

Ad