Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coca-Cola HBC investește în ambalaje durabile

  • Foto: Coca-Cola HBC

Coca-Cola HBC a efectuat o investiție semnificativă de 12 milioane de euro în Austria pentru a introduce pe piață sticle returnabile și resigilabile, în efortul de a atinge obiectivul din punct de vedere al emisiilor de carbon, „Zero Net Zero” până în 2040. Inițiativa a fost susținută cu un grant de 4 milioane de euro din partea guvernului austriac, ca parte a unui fond destinat promovării economiei circulare în industria de ambalaje.

Noua linie de îmbuteliere este situată la fabrica din Edelstal, Austria, și se caracterizează prin eficiența sa sporită în ceea ce privește consumul de apă și energie. Aceasta va produce sticle inovatoare de 400 ml, care pot fi returnate și resigilate pentru piața austriacă. Prin acest demers compania face un pas semnificativ în direcția eliminării ambalajelor de unică folosință și promovării ambalajelor durabile.

Coca-Cola HBC își propune să reducă emisiile de carbon în întregul său lanț de producție și să ajungă  la emisii nete zero până în 2040. Compania a reușit deja să reducă emisiile Scope 1, 2 și 3 cu 30% în ultimii doisprezece ani, iar ambalajele reprezintă o parte semnificativă din aceste emisii, având un procent de 34% din emisiile Scope 3.

Noua linie va extinde gama de produse returnabile din portofoliul Coca-Cola HBC, incluzând Coca-Cola și Coca-Cola Zero Zahăr în sticle de 400 ml pentru consum la domiciliu și în mișcare. De asemenea, consumatorii vor putea achiziționa Coca-Cola, Coca-Cola Zero Zahăr, Fanta Orange și Sprite în sticle returnabile de 1 litru, cu un design universal, care facilitează producția și logistica.

Această inițiativă vine ca răspuns la cererea tot mai mare a consumatorilor din Austria pentru ambalaje returnabile, având în vedere că 62% dintre aceștia pun accent pe durabilitate când aleg produsele. Totodată, ajută și la îndeplinirea cotelor pentru ambalaje returnabile în comerțul cu amănuntul, care trebuie implementate până în 2024.

Coca-Cola HBC Austria este un lider în promovarea ambalajelor reutilizabile și reducerea utilizării plasticului în cadrul piețelor Coca-Cola HBC. Alte inițiative notabile includ pilotarea aparatelor de distribuire a băuturilor Compact Freestyle®, care reduc semnificativ emisiile de carbon, și trecerea la sticle PET 100% reciclate pentru produsele fabricate la nivel local și destinate pieței austriece. De asemenea, compania a introdus soluția KeelClipTM pentru a înlocui ambalajul cu folie retractabilă cu carton pentru conservele multipack, economisind astfel cantități semnificative de plastic în lanțul de aprovizionare.

Coca-Cola HBC continuă să dezvolte și alte inovații pentru a elimina folia de plastic și a promova sustenabilitatea în industria băuturilor.

Articole similare

Ad