Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

La Bruxelles s-a ajuns la un acord privind revizuirea TEN-T

Asociația olandeză de transport și logistică TLN se declară mulțumită de faptul că legiuitorii de la Bruxelles au ajuns la un acord privind revizuirea rețelei transeuropene de transport (TEN-T), că principalele orașe și artere de trafic olandeze sunt în rețea și că există cerințe mai stricte privind infrastructura de încărcare și alimentare și locurile de parcare securizate din rețea.

TEN-T este rețeaua europeană de infrastructură rutieră, aeriană, feroviară și maritimă, iar revizuirea ei implică o abordare în trei etape, pentru extindere treptată: o rețea centrală care urmează să fie finalizată până în 2030, o rețea centrală globală (până în 2040) și o rețea globală de transport (până în 2050).

Fiecare nivel al rețelei are cerințe (de exemplu, legate de securitate și interoperabilitate) care trebuie îndeplinite și, de asemenea, se stabilesc cerințe de durabilitate care presupun ca transportul mai curat și transportul intermodal să devină alternative mai serioase.

Și transportul rutier trebuie să ajungă mai durabil și mai sigur. De exemplu, noul Act european privind infrastructura de încărcare (AFIR) prevede că stațiile de încărcare și stațiile de alimentare cu biocombustibili trebuie amplasate la intervale constante de-a lungul rețelei TEN-T și că până în 2040 trebuie construite locuri de parcare securizate pentru conducătorii auto pe drumurile din rețeaua centrală extinsă.

Iar pentru a stimula și eficientiza transportul intermodal revizuirea TEN-T se axează pe dezvoltarea în continuare a terminalelor multimodale de marfă, care trebuie să îndeplinească standarde minime mai înalte, inclusiv în ceea ce privește infrastructura de încărcare și realimentare și facilitarea trenurilor de marfă mai lungi, de 740 m.

În cele din urmă, revizuirea TEN-T se concentrează asupra orașelor ca noduri urbane. De exemplu, cele cu peste 100 000 de locuitori trebuie să aibă un plan de mobilitate urbană durabilă până în 2027, care să includă proiecte concrete de promovare a mobilității fără emisii, de exemplu, prin creșterea sustenabilității transportului de mărfuri last mile. Finalizarea revizuirii TEN-T face parte din ultimii pași de dinainte de vacanța electorală de la Bruxelles, care începe în ultima săptămână a lui aprilie, când se dă startul campaniei electorale. Iar asociația TLN acordă acestor alegeri o importanță deosebită.

Articole similare

Ad