Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comerțul internaţional al celor 19 țări din zona Euro a înregistrat o creștere mixtă în martie 2021. Astfel, potrivit Eurostat, în timp ce exporturile au scăzut ușor, importurile au crescut semnificativ. Exporturile ajustate au scăzut cu 0,3% comparativ cu februarie, în timp ce importurile au urcat cu 5,6%. Soldul comercial a arătat un excedent de 13 miliarde de euro, după 23,1 miliarde de euro în februarie.

Pe de altă parte, în cele 27 de țări ale Uniunii Europene (UE), exporturile au crescut cu 2,2%, iar importurile, cu 6,6%. Principalii parteneri comerciali ai UE sunt China și SUA. Din Republica Populară sunt importate din ce în ce mai multe mărfuri comparativ cu cele expediate acolo. În schimb, sunt livrate mult mai multe bunuri în SUA decât se importă. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, exporturile și importurile au crescut brusc atât în ​​zona euro, cât și la nivelul întregii Uniuni.

Creșterile procentuale ridicate sunt rezultatul crizei declanşate în martie 2020, când pandemia a paralizat temporar și comerțul internaţional.