Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Economia bavareză a exportat bunuri în valoare de 93,2 miliarde de euro în prima jumătate a anului, care este cu aproape 3% sub perioada comparabilă din 2019. Ministrul economiei, Hubert Aiwanger, a declarat marți că “exportul se dovedește a fi o forță motrice pentru economia germană la ieșirea din criza corona”.

După cum a fost anunțat de Oficiul de Stat Bavarez pentru Statistică, importurile au crescut cu peste 6% la 103 miliarde de euro comparativ cu prima jumătate a anului 2019. Asociația Economiei Bavareze vede cifrele exporturilor ca pe un semn „că suntem pe o cale foarte bună de a depăși din punct de vedere economic criza Corona”. Directorul general Bertram Brossardt a spus: „Vedem o redresare vizibilă pe piața mondială, dar această creștere va fi moderată datorită prețurilor ridicate ale materiilor prime și a lipsei produselor preliminare, în unele cazuri încetinite masiv.”

Exportul total de mașini din Bavaria a fost încă cu 17% mai mic decât în ​​2019. Industria auto se confruntă cu blocaje, în special în livrarea de semiconductori. „Drept urmare, nu sunt construite și exportate vehicule pe cât sunt de cerute”, a spus Brossardt.

El este deosebit de critic față de situația componentelor: cererea s-a prăbușit, exporturile au fost chiar cu 16% sub nivelul anului precedent, care a fost deja afectat de Corona.

Cele mai importante țări exportatoare pentru economia Bavariei au fost SUA, urmate de China , Austria, Franța și Italia. Exporturile către SUA erau încă cu 14% sub nivelul din prima jumătate a anului 2019, în timp ce exporturile către China erau cu 7% mai mari.

Cel mai mare furnizor pentru cumpărătorii bavarezi este China. Urmează Austria, Polonia, Republica Cehă, Italia și SUA ca țări de import.