Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

EAU este ȚARA de ONOARE la Târgul Internațional din Salonic TIF 86, prima țară arabă care a primit vreodată o asemenea onoare la târg. Există peste 60 de entități participante și care vizitează pavilionul EAU, cu peste 300 de persoane care reprezintă aceste entități, pe lângă formațiile folclorice care participă în pavilion. Delegația oficială de stat a EAU cuprinde mai multe entități federale și la nivel de emirate, împreună cu mai multe companii publice și entități din sectorul privat de pionierat care reprezintă sectoarele alimentar, industrial, energetic, aviatic, portuar și logistic, precum și mai multe entități din zonele libere, sectorul sănătății, industria de apărare și mai multe întreprinderi mici și mijlocii. 

La deschiderea oficială a pavilionului țării la Târgul Internațional TIF 86 din Salonic, ministrul economiei din E.A.U., Abdulla bin Touq Al Marri, a declarat: „Ca parte a noii politici comerciale externe a EAU, menită să ne re-modeleze economia pentru următorii 50 de ani, am lansat o serie de acorduri de parteneriat economic cuprinzătoare (APCE) cu parteneri comerciali cheie, care vor oferi oricărei companii cu sediul în EAU acces gratuit sau cu tarif redus la opt economii de 2 miliarde de oameni, reprezentând 10% din PIB-ul mondial”.

Referindu-se la succesul EAU în implementarea unor modificări legislative remarcabile și a unor programe de dezvoltare, ministrul EAU a adăugat: „Am introdus sau modificat peste 40 de legi care reglementează direct sau indirect modul în care se desfășoară activitatea. Am revizuit legea privind societățile comerciale și am eliminat cerința ca societățile onshore să aibă un acționar din Emirate, permițând 100% gratuit proprietate străină în majoritatea sectoarelor economice. Am stabilit o nouă legislație privind registrele comerciale și mărcile comerciale. Am redus drastic restricțiile cu care se confruntă mobilitatea forței de muncă și am actualizat normele privind rezidența, pentru a facilita atragerea, formarea și păstrarea talentelor cu înaltă educație din întreaga lume. De asemenea, am modernizat legea falimentului și am adoptat un nou cod penal care să reflecte nevoile economice și sociale în schimbare ale rezidenților și pentru a ne asigura că sistemul nostru juridic este aliniat la cele mai bune practici internaționale ”.

În timpul ceremoniei de deschidere, E.S. ministrul economiei din EAU a reiterat importanța valorificării rezultatelor fructuoase ale recentei vizite efectuate de A.S. șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele EAU, în Grecia la sfârșitul lunii august 2022, unde a fost primit de prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, și de președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou — o vizită care a avut ca scop dezvoltarea și consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări în contextul relațiilor bilaterale strategice dintre EAU și Grecia.

Ministrul EAU a asistat la deschiderea oficială a expoziției și a fost însoțit de E.S. prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Ministrul EAU a participat la un scurt seminar privind strategia economică a EAU, alături de alte oficialități din această țară.