Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul KION a început lucrările de construcție la un nou centru de distribuție de piese de schimb  situat lângă fabrica Linde din Aschaffenburg, în Germania. Centrul de distribuție, care va fi finalizat în ianuarie 2025, urmează să găzduiască logistica pieselor de schimb pentru mărcile Linde Material Handling și Dematic, pe o suprafață de 22.000 m2.

Complexul de clădiri va fi împărțit în diferite hale, printre care și un depozit automatizat de 30 m înălțime.

„Grație acestui centru de distribuție extrem de automatizat vom putea oferi un serviciu de piese de schimb rapid și fiabil pentru clienții noștri din Germania și din mai multe țări învecinate”, a declarat Andreas Krinninger, membru al consiliului de conducere al KION. „Acest proiect emblematic demonstrează aria largă a capabilităților Grupului KION și reunește tehnologiile de ultimă oră în automatizare, digitalizare, siguranță și energie din cele două segmente de operare – «Camioane industriale și servicii» și «Soluții pentru lanțul de aprovizionare».”

Noul depozit va dispune de tehnologie KION, inclusiv transportoare continue Dematic pentru piese mici și mari și roboți mobili autonomi Linde.

„Combinarea tehnologiilor din grupul nostru cu expertiza în proiecte colective ne permite să găsim soluția care corespunde cel mai bine cerințelor de viteză, flexibilitate, siguranță, eficiență energetică și transparență ale noului centru de distribuție”, a explicat Krinninger. „Și consecința acestui lucru este că clienții noștri vor beneficia în viitor de o disponibilitate și mai mare și de livrarea și mai rapidă a pieselor de schimb la locațiile lor.” Investiție totală în noul centrul de distribuție de piese de schimb se ridică la aproximativ 60 milioane de euro.

Grupul KION a deschis o fabrică modernă în orașul polonez Kobaskowo, lângă Szczecin. Aici se vor produce stivuitoare cu contragreutate pentru toate mărcile din segmentul KION Industrial Trucks & Services. Este vorba despre serii de modele produse anterior la fabricile din Europa de Vest, cu scopul de a spori gradul de automatizare și digitalizare în facilităţile de producţie occidentale.

De asemenea, pentru a accelera termenele de livrare, seria de modele care sunt produse în prezent doar în Xiamen, China, va fi fabricată și în Kobaskowo, începând cu anul viitor.

Noua fabrică din Polonia se adaugă locaţiilor de producție existente la nivel european ale Grupului KION și se va concentra pe produse pentru clienții din regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Asia (EMEA), cu aplicații mai puțin solicitante.

„Noua fabrică din inima Europei ne va permite să facem incursiuni în acest segment de piață aflat în mișcare rapidă, cu potențial ridicat”, spune Gordon Riske, director executiv KION. „Amplasarea în apropierea frontierei germano-poloneze are avantajul suplimentar al accesului facil la o rețea excelentă de furnizori.”

KION a investit în jur de 80 de milioane de euro (95 de milioane de dolari) în noua fabrică, care va crea până la 400 de locuri de muncă până la sfârșitul lui 2023. „Noii angajați vor beneficia de un mediu de lucru atractiv, cu tehnologie de ultimă generație şi cu capabilități inginerești care vor deschide calea pentru perspective de creștere în continuare”, a declarat managerul de lucrări Tomasz Maleszka.

Fabrica încorporează o instalație de producție de ultimă generație, proiectată conform principiilor durabile, și un centru administrativ, care împreună se întind pe aproximativ 44.000 m2. O extindere suplimentară în viitor, de 20.000 m2, este posibilă.