Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cel mai mare furnizor de servicii de logistică contractuală exclusivă din lume, GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) a publicat raportul ESG 2022, care descrie strategia sa într-un nou „ESG Scorecard” extins în șase obiective globale cu privire la aspectele importante ESG ale companiei, plus alte două noi obiective de siguranță publică.

Raportul ESG oferă o resursă accesibilă părților interesate pentru a afla mai multe despre eforturile ESG ale companiei GXO și pentru a urmări progresele înregistrate în atingerea obiectivelor.

Punctele importante din raportul din 2022 includ:

„Raportul din acest an introduce noi obiective ESG de amploare, axate pe aspectele cele mai importante pentru afacerea noastră și pentru oamenii noștri. De asemenea, am anunțat noi obiective de siguranță în toate regiunile, pe măsură ce ne continuăm călătoria către excelența operațională.”,

a declarat Malcolm Wilson, director executiv al GXO.

De asemenea, introduce obiective legate de siguranță, pornind de la recordul său de referință în industrie, astfel compania își stabilește obiective folosind cea mai reprezentativă normă regională pentru a-și accelera călătoria pe calea spre excelență operațională:

– În cadrul operațiunilor din America și Asia-Pacific, reducerea ratei totale a incidentelor înregistrabile (TRIR) cu 15% față de nivelul de referință din 2022.

– În operațiunile din Marea Britanie și Europa, reducerea ratei incidentelor cu timp pierdut (LTIR) cu 15% până în 2027, comparativ cu nivelul de referință din 2022.

Anul trecut, GXO și-a menținut ratingul ESG de top „AA” din partea MSCI și a fost desemnată una dintre cele mai responsabile companii americane de către revista „Newsweek”. La începutul acestui an, Diversity First a recunoscut compania GXO ca fiind una dintre cele mai bune 50 de companii din SUA pentru eforturile sale de a „crește gradul de conștientizare a valorii diversității, a echității, a incluziunii și a apartenenței pentru schimbarea socială”.

Mai multe puteți vizualiza în raportul ESG al companiei GXO pe https://gxo.com/ro/esg/.

„GXO se angajează să ofere rezultate excepționale pentru clienții noștri, urmărind în același timp prioritățile noastre ESG și permițându-le clienților noștri să își atingă propriile obiective. GXO se angajează să facă afaceri în mod corect și credem că aceasta este cea mai bună modalitate de a avea un impact pozitiv asupra oamenilor, partenerilor și planetei noastre.”,

a precizat Meagan Fitzsimmons, Chief Compliance și ESG Officer al GXO.

GXO Logistics a anunțat extinderea parteneriatului cu Sainsbury’s, al doilea cel mai mare lanț de supermarketuri din Regatul Unit, pentru depozitarea dedicată pentru alimente proaspete și congelate. Ca parte a modificărilor aduse operațiunilor sale logistice, Sainsbury’s își va unifica depozitarea produselor alimentare de la trei parteneri logistici diferiți la GXO.

Parteneriatul extins face parte din strategia Sainsbury de transformare și simplificare a rețelei sale, utilizând cât mai bine expertiza partenerilor săi pentru a oferi servicii și o disponibilitate mai bună pentru clienți, pentru a stimula inovarea și pentru a facilita schimbul de bune practici în domeniu.

GXO are un parteneriat de lungă durată cu Sainsbury’s, sprijinind agenda de sustenabilitate a companiei prin gestionarea a nouă locații de logistică inversă, precum și a unui depozit de alimente. Ca parte a noului acord, GXO își va extinde serviciile pentru a opera încă șase depozite pentru alimente proaspete și congelate la nivel național, aducând expertiza sa în domeniul tehnologiei, soluții de depozitare personalizate și capacități de vârf în industrie.

“Ne-am bucurat de un parteneriat excelent cu Sainsbury’s timp de mai mulți ani și suntem încântați să fim numiți partenerul său dedicat pentru depozitele de alimente”, a declarat Gavin Williams, director general al GXO, Marea Britanie și Irlanda. “Parteneriatul extinde în mod semnificativ relația noastră și este o dovadă a expertizei noastre și a rezultatelor dovedite în ceea ce privește excelența operațională, serviciile pentru clienți și inovația care stimulează performanța și sustenabilitatea. Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim Sainsbury’s la nivel național printr-o ofertă mai extinsă, îmbunătățită și inovatoare în domeniul fulfillmentului.” Ca parte a modificărilor aduse operațiunilor de logistică ale Sainsbury, toți colegii afectați vor fi transferați la noii furnizori ai Sainsbury, inclusiv la GXO, în cursul anilor 2023 și 2024, iar consultările încep acum. În următoarele 15 luni, Sainsbury’s va colabora îndeaproape cu colegii, sindicatele și partenerii pentru a da prioritate și a-i sprijini pe cei care sunt afectați de aceste schimbări.