Atelierul internațional de presă al IAA Transportation 2024, desfășurat pe 10 și 11 iunie la Frankfurt, în Germania, a oferit reprezentanților presei informații exclusive asupra subiectelor cheie și a punctelor importante ale următoarei ediții a târgului de vehicule comerciale de la Hanovra, care va avea loc în perioada 17-22 septembrie.
În discursul său de deschidere, președintele VDA, Hildegard Müller, a subliniat angajamentul industriei de a contribui la decarbonizarea transporturilor până în 2050. Ea a declarat: „Industria este pregătită pentru transformare și investește sume semnificative în mobilitatea neutră din punct de vedere climatic pentru viitor. Suntem încrezători că putem atinge acest obiectiv, cu condiția să fie create condițiile-cadru politic adecvate”.
Müller a subliniat că, pe lângă activitățile industriei în sine, în special pentru sectorul vehiculelor comerciale, trebuie să existe o dezvoltare accelerată a infrastructurii cuprinzătoare de încărcare electrică și alimentare cu hidrogen, rețele robuste de electricitate și hidrogen, suficientă energie neutră din punct de vedere climatic, condiții de localizare mai bune, liber și comerț echitabil, parteneriate internaționale și un accent mai puternic pe potențialul digitalizării. Ea a adăugat: „IAA Transportation este cel mai bun loc pentru a discuta subiecte cheie precum sustenabilitatea, digitalizarea și tehnologiile inovatoare cu reprezentanți din toate sectoarele”.
Liderii din industrie, inclusiv Daimler Truck, Ford, Kia, MAN Truck & Bus, Michelin, Quantron și Schmitz Cargobull, și-au împărtășit viziunile și ambițiile pentru viitorul durabil al sectorului transporturilor și logisticii. Companiile și-au reafirmat angajamentul de a fi pionieri și creatori de tendințe în transformare și au subliniat importanța strategiilor cu mai multe căi care includ utilizarea diferitelor tehnologii, cum ar fi unitățile alimentate cu baterii și hidrogen. Aceasta implică, de asemenea, utilizarea de soluții digitale și tehnologii inteligente, precum și utilizarea de materiale sustenabile, reciclabile. Pentru a reuși să obținem un viitor fără emisii pentru sectorul transportului și al logisticii, sunt necesare o dezvoltare accelerată a infrastructurii și mai multe măsuri dereglementate de-a lungul întregului lanț valoric, pentru a evita transferarea costurilor suplimentare pentru reducerea emisiilor de CO2 către clienți, pe fondul creșterii prețurilor materiilor prime și de producție.
Printre vorbitori s-au numărat invitați de seamă precum Friedrich Baumann (Vânzări și soluții pentru clienți, MAN Truck & Bus SE), Pierre-Martin Bos (Director PBV, Kia Europa), Andreas Haller (CEO și fondator Quantron AG), Philipp Ostbomk (VP Vânzări B2B, Michelin Europa de Nord), Karin Rådström (CEO al Mercedes-Benz Trucks), Andreas Schmitz (CEO la Schmitz Cargobull) și Claudia Vogt (Director Ford Pro, Ford-Werke GmbH).
În timpul unui tur al Klassikstadt Frankfurt, reprezentanții presei au experimentat și cele mai recente inovații de la Ford, Daimler Truck și Quantron. Aceasta a fost o oportunitate excelentă pentru schimburi intensive și construirea de rețele într-un cadru impresionant. Pentru a demonstra fezabilitatea practică a mobilității electrice, Rådström a dat, de asemenea, semnalul de pornire pentru turneul european de testare al unui camion eActros 600 cu baterie electrică pe un traseu de 13.000 de km, care va cuprinde 20 de țări europene. Jürgen Mindel, Managing Director al VDA, a declarat: „Atelierul Internațional de Presă a fost o oportunitate excelentă de a oferi o primă impresie despre IAA Transportation. Schimbul de idei și crearea de rețele promovează obiectivele unei industrii de transport și logistică sustenabile și avansate. Contribuțiile vorbitorilor și expozanților în timpul evenimentului de presă de la Frankfurt au arătat puterea inovatoare la care ne putem aștepta la IAA Transportation din Hanovra în acest septembrie.”
În cadrul angajamentului său pentru o dezvoltare sustenabilă, BAT continuă programul său „Fii furnizor”, lansat în 2021, pentru a-și extinde portofoliul de soluții inovatoare și parteneriate.
Ediția din acest an vizează dezvoltarea de soluții inovatoare și eficiente pentru reducerea deșeurilor și promovarea economiei circulare, precum și reducerea consumului de apă și reutilizarea apei. Prin aceste acțiuni, BAT își propune să contribuie la construirea unui viitor mai bun și să-și consolideze angajamentul față de sustenabilitate.
Începând cu 18 martie 2024, companiile și start-up-urile sunt invitate să se înscrie pe platforma BE SUPPLIER timp de 6 săptămâni. Propunerile inovatoare și sustenabile în managementul deșeurilor și reducerea apei vor fi evaluate de o echipă dedicată din cadrul BAT, conform criteriilor organizaționale. Companiile selectate vor fi anunțate să se alăture BAT în călătoria pentru un viitor mai bun – A Better Tomorrow™, iar toate înregistrările vor fi luate în considerare pentru consultări viitoare.
BAT România investește constant în dezvoltarea obiectivelor sale de sustenabilitate. Fabrica din Ploiești, a doua ca mărime din Europa în cadrul grupului, are peste 1.000 de angajați, este certificată AWS pentru consumul sustenabil de apă și are o rată de reciclare a deșeurilor de aproximativ 85%. La începutul lui 2024, fabrica din Ploiești a făcut un pas suplimentar în călătoria sa spre sustenabilitate prin instalarea a circa 1.000 de panouri fotovoltaice pe acoperișul halei de producție, evidențiind angajamentul către dezvoltarea surselor de energie verde.
BAT a început călătoria sa în domeniul sustenabilității în urmă cu aproape 20 de ani, obținând recunoaștere din partea unor instituții de prestigiu, precum Dow Jones Sustainability Index sau Financial Times. De curând, compania a publicat raportul anual combinat privind performanța de business și sustenabilitatea pentru 2023, evidențiind progresele în atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate.
„BAT face pași decisivi în călătoria sa de transformare și suntem hotărâți să construim o companie a viitorului, în care sustenabilitatea are un rol principal. Investim permanent în dezvoltarea de soluții inovatoare pentru eficientizarea consumului de resurse și reducerea impactului asupra mediului, într-un proces care implică în primul rând consistență și coerență. De asemenea, credem cu tărie în puterea contributivă și ne bucurăm să invităm alături de noi parteneri pentru dezvoltarea unor soluții inovatoare pentru atingerea obiectivelor noastre de protejare a mediului.”,
a precizat Simon Brown, Director de Operațiuni pentru Aria Europa de sud est în cadrul BAT.
02.10.2020
Ultimul număr: Septembrie 2024
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit