Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și automatizării, a anunțat o nouă colaborare strategică cu NVIDIA pentru optimizarea infrastructurii centrelor de date și avansarea în domeniul inteligenței artificiale și al tehnologiilor de tip digital twin.

Astfel, Schneider Electric își va valorifica expertiza sa în infrastructura centrelor de date și în tehnologiile avansate cu AI ale NVIDIA pentru a introduce primele modele de referință a centrelor de date AI disponibile publicului. Aceste modele sunt menite să redefinească reperele pentru implementarea și operarea AI în cadrul ecosistemelor, marcând o etapă importantă în evoluția industriei.

Având în vedere că aplicațiile de inteligență artificială câștigă teren în toate industriile și, în același timp, necesită mai multe resurse decât sistemele de calcul tradiționale, nevoia de putere de procesare a crescut exponențial. Ascensiunea AI a stimulat transformări și complexități semnificative în proiectarea și operarea centrelor de date, operatorii acestora lucrând pentru a construi și opera rapid instalații stabile din punct de vedere energetic, care sunt atât eficiente din punct de vedere energetic, cât și scalabile.

„Descătușăm viitorul AI pentru organizații. Combinând expertiza noastră în domeniul soluțiilor pentru centrele de date cu poziția de lider a NVIDIA în domeniul tehnologiilor AI, ajutăm organizațiile să depășească limitările infrastructurii centrelor de date și să deblocheze întregul potențial al AI. Colaborarea noastră cu NVIDIA deschide calea către un viitor mai eficient, mai sustenabil și mai transformator, alimentat de inteligența artificială.”,

a declarat Pankaj Sharma, vicepreședinte executiv al diviziei Secure Power & Data Center Business, Schneider Electric.

Proiecte de referință de ultimă generație pentru centrele de date

În prima fază a acestei colaborări, Schneider Electric va prezenta proiecte de referință de ultimă generație pentru centrele de date, adaptate pentru clusterele de calcul accelerate de NVIDIA și construite pentru procesarea datelor, simularea inginerească, automatizarea proiectării electronice, proiectarea de medicamente asistată de calculator și inteligența artificială generativă. Un accent deosebit va fi pus pe activarea distribuției de mare putere a sistemelor de răcire cu lichid și a controalelor concepute pentru a asigura o punere în funcțiune simplă și operațiuni fiabile pentru clusterul de densitate extremă. Prin această colaborare, Schneider Electric își propune să ofere proprietarilor și operatorilor de centre de date instrumentele și resursele necesare pentru a integra fără probleme noi soluții în evoluția inteligenței artificială din infrastructura lor, îmbunătățind eficiența implementării și asigurând o funcționare fiabilă pe durata ciclului de viață.

Abordând cerințele în evoluție ale sarcinilor de lucru AI, proiectele de referință vor oferi un cadru robust pentru implementarea platformei de calcul NVIDIA în cadrul centrelor de date, optimizând în același timp performanța, scalabilitatea și sustenabilitatea generală. Partenerii, inginerii și liderii centrelor de date pot utiliza aceste proiecte de referință pentru încăperile existente ale centrelor de date care trebuie să susțină noi implementări de servere AI de mare densitate și pentru noile construcții de centre de date care sunt complet optimizate pentru un cluster AI răcit cu lichid.

„Prin colaborarea noastră cu Schneider Electric, furnizăm proiecte de referință pentru centre de date de inteligență artificială, care utilizează tehnologii de calcul accelerate ale NVIDIA de ultimă generație. Acest lucru oferă organizațiilor infrastructura necesară pentru a exploata potențialul AI, stimulând inovația și transformarea digitală în toate industriile.”,

a declarat Ian Buck, vicepreședinte pentru Hyperscale și HPC la NVIDIA.

Pe lângă design-urile de referință pentru centrele de date, AVEVA, o filială a Schneider Electric, își va conecta platforma digitală twin la NVIDIA Omniverse, oferind un mediu unificat pentru simulare și colaborare virtuală. Această integrare va permite o colaborare perfectă între proiectanți, ingineri și părțile interesate, accelerând proiectarea și implementarea sistemelor complexe, contribuind în același timp la reducerea timpului de lansare pe piață și a costurilor.

„Tehnologiile NVIDIA îmbunătățesc capacitățile AVEVA de a crea o experiență de colaborare realistă și imersivă, susținută de datele și capacitățile bogate ale digitală twin inteligent AVEVA. Împreună, creăm o realitate virtuală industrială complet simulată, în care se pot modela rezultate și se pot efectua schimbări în realitate. Această îmbinare a inteligenței digitale și a rezultatelor din lumea reală are potențialul de a transforma modul în care industriile pot funcționa mai sigur, mai eficient și mai durabil.”,

a declarat Caspar Herzberg, CEO al AVEVA.

În colaborare cu NVIDIA, Schneider Electric plănuiește să exploreze noi cazuri de utilizare și aplicații în toate industriile și să își promoveze viziunea de a genera schimbări pozitive și de a modela viitorul tehnologiei.

Mai multe informații sunt disponibile la Summitul Schneider Electric pentru inovație de la Paris din 3 aprilie.

Peugeot a devenit unul dintre primii producători auto care a integrat inteligența artificială ChatGPT în sistemul său i-Cockpit®. Acest serviciu, activat prin asistentul vocal „OK PEUGEOT”, permite clienților să adreseze orice întrebare, oferind un nivel de servicii fără precedent.

ChatGPT îmbunătățește experiența utilizatorului prin furnizarea de răspunsuri inteligente și prompte în diverse domenii legate de vehicul și funcționalitățile acestuia.

Peugeot se dedică inovației pentru clienții săi prin introducerea inteligenței artificiale generative ChatGPT în modelele sale de ultimă generație. Această tehnologie avansată, dezvoltată de OpenAI, utilizează abrevierea „Chat Generative Pre-trained Transformer” și oferă răspunsuri complexe, precise și concise, având la bază o învățare profundă dintr-o cantitate uriașă de date.

De asemenea, Peugeot integrează ChatGPT în ecranul tactil al celebrului i-Cockpit®. Acest text similar celui uman este accesibil în mod simplu și natural prin asistentul vocal la bord, activat cu comanda „OK PEUGEOT”. ChatGPT poate răspunde la o varietate de întrebări, de la cele simple la cele complexe, fiind capabil să inițieze și să mențină conversații. De exemplu, într-un oraș, pot fi solicitate informații despre monumente, iar sistemul de navigație al mașinii poate ghida către acele locuri.

ChatGPT nu se rezumă doar la răspunsuri și întrebări, poate crea experiențe captivante. În timpul unei călătorii lungi, dacă copiii se plictisesc, ChatGPT poate organiza la cerere un test pe un subiect fascinant pentru ei, oferind ore întregi de divertisment. Prin integrarea inteligenței artificiale ChatGPT în mașinile Peugeot, clienții se pot bucura de experiența asistentului vocal, aducând interactivitate, fluiditate și intuiție.

Peugeot aduce ChatGPT în i-Cockpit® pentru toate modelele sale de ultimă generație cu navigație conectată, inclusiv pentru Noul 208, Noul 2008, Noul 308, Noul 308SW, Noul 408, Noul 508, Noul 508 SW, Noul E-3008, Noul E-RIFTER, Noul E-TRAVELLER, Noul E-Partner, Noul E-Expert și, în curând, pentru Noul E-5008. Toți clienții Peugeot cu modele eligibile pot activa ChatGPT prin Magazinul de servicii Peugeot. În prezent, această integrare a inteligenței artificiale generative în vehiculele Peugeot este într-o fază pilot, oferind utilizarea gratuită a sistemului timp de 6 luni pentru primii 10.000 de clienți, extinzând inițial oferta de la 5.000 în urma unei rate de abonare care a depășit 50% în doar câteva zile.

În urma etapei de probă, Peugeot va ține cont de feedback-ul utilizatorilor pentru a implementa ChatGPT pentru toți clienții care dețin un vehicul conectat eligibil.