Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Cel mai recent sondaj IRU arata ca peste 3,5 milioane de operatori de transport rutier la nivel global vor suferi in acest an pierderi financiare fara precedent, ca rezultat al restrictiilor de transport si al scaderii economice cauzate de pandemia de coronavirus.
Transportul de pasageri va suferi pierderi de 81 de miliarde de euro in 2020, ceea ce reprezinta 57% din cifra totala de afaceri anuala. Cele mai afectate vor fi cursele cu autocarul (-82%) si cursele interurbane (-70%), urmate de companiile de taxi (-60%) si transporturile urbane cu autobuzul (-42%). Companiile de transport pasageri din Bulgaria, Spania, Suedia si Marea Britanie se asteapta la scaderi de peste 70%. 
Totodata, companiile de transport rutier de marfuri se asteapta la o scadere la nivel global de 18%, totalizand pierderi de 551 de miliarde de euro. Europa va genera pierderi de 64 de miliarde, cu o scadere a cifrei de afaceri de 17%. Cele mai mari pierderi le vor suferi insa transportatorii din Asia (-21%) si Orientul Mijlociu si Africa (-22%). Dintre tari se remarca Argentina, China si Iran, cu scaderi estimate la peste 30%.