Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pentru Iveco România, 2023 a fost un an bun, în care s-au înmatriculat 2.703 vehicule noi din toate categoriile de greutate, cu 7-8% mai multe decât în 2022, dintre care 2.052 ușoare, în creștere cu 30-40 față de anul anterior, și 651 medii și grele, comparativ cu 447.

Compania a avut, pentru toate gamele de greutate la un loc, o cotă de 15,8% (pe o piață mai mare decât în 2022 – deci s-au înmatriculat mai multe vehicule), fiind pe locul al doilea după acest indicator, și-a menținut poziția de lider pe segmentul ușor cu Daily, cu 24,8%, și a ajuns să aibă 7,4% din piața medie și grea. În plus, Andrei Gagea, directorul general Iveco România, declară că producătorul italian are la noi o cotă mai mare decât în țările din jur. Dintre camioanele de peste 16 t, aproape 63% sunt autotractoare și restul șasiuri, un mix puțin diferit față de anul anterior, când autotractoarele au reprezentat 75,6%. Creșterea ponderii autoșasiurilor se datorează inclusiv câtorva livrări de flote de câte 20-40 de gunoiere, skip loader-e și vehicule de construcții. Dintre autotractoare, 20-25% au fost reprezentate de vânzări de flote de câteva zeci de unități, iar restul au fost vânzări retail. Circa 60% din vehiculele Iveco livrate în 2023 au fost comandate din 2022, dar anul trecut s-au remediat problemele din producție și din lanțul de aprovizionare, iar termenul de livrare, care în 2022 depășea un an pentru anumite modele, a ajuns la 3-4 luni, sau chiar mai puțin la unele specificații.

IVECO România își continuă strategia de dezvoltare a rețelei de service prin parteneriatul cu Auto Schunn Sibiu. În acest moment, IVECO are 24 de puncte de vânzare și service și deține una dintre cele mai capilare rețele din România.

„Suntem prezenți în Sibiu de mai mulți ani, rețeaua IVECO fiind întotdeauna o rețea construită după nevoile clienților. Județul Sibiu, în sectorul afacerilor de transport și logistică, se poziționează în plutonul fruntaș al județelor din România care au nevoie de vehicule comerciale și servicii aferente, ocupând locul 8 după cifra de afaceri și locul 10 ca dimensiune a parcului rulant cu licențe de transport. Distanța medie între două ateliere IVECO pe coridoarele cele mai tranzitate din România este de 130 km. Prin noile ateliere pe care le vom deschide anul acesta, vom reduce media la 120 km și vom continua reducerea distanței, pentru a oferi clienților opțiunile de servicii prin creșterea capilarității rețelei, astfel încât aceștia să nu facă în medie mai mult de o oră până la cel mai apropiat atelier IVECO” , a declarat Eduard Jiroș, Network Development Manager, IVECO România. Noua unitate are o capacitate de deservire a peste 1000 de vehicule comerciale anual și include 3 canale de lucru cu o capacitate de 6 posturi, 4 elevatoare și spații de lucru la sol. Facilitatea va mai include un atelier de vopsitorie cu două cabine de vopsit pentru masini mici și camioane și 6 posturi de pregătire, un atelier de tinichigerie cu 4 posturi de lucru, precum și o spălătorie profesională pentru toate tipurile de vehicule. Prin evenimentul de marcare a investiției de 3,5 mil euro și aducerea punctului la cele mai înalte standarde, Auto Schunn Sibiu a celebrat și aniversarea celor 30 de ani de la intrarea pe piața din România.