Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amazon a comandat 100.000 de autoutilitare cu propulsie electrica, de la compania de tip start-up Rivian, unde detine actiuni, pentru o suma totala de 5 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare comanda de masini electrice din istorie.

Comanda face parte din planul prezentat de Jeff Bezos, in 19 septembrie, cu privire la protectia mediului. Gigantul retailului online a anuntat ca 80% din energia folosita va proveni din surse regenerabile pana in 2024, pentru ca din 2030 procentul sa ajunga la 100%, scrie Reuters. La momentul respectiv, toate cele 100.000 de masini de livrare electrice furnizate de Rivian vor fi in circulatie. Vehiculul electric comandat de Amazon este o autoutilitara comerciala cu dimensiuni complete, cu un ampatament mare. Rivian nu a facut publice mai multe date, insa a dezvaluit primele imagini cu masina pe care scrie Prime, nume pe care Amazon il foloseste pentru un serviciu video. In partea de jos, pe vehiculul electric este trecut numele Rivian.
Rivian a anuntat, deja, doua modele dezvoltate in-house, un SUV denumit R1S si un pick-up denumit R1T. Platforma folosita pentru aceste modele va servi, cel mai probabil, ca baza tehnologica pentru viitoarele masini de livrare Amazon. Compania americana are in plan si lansarea unui model sportiv cu propulsie electrica.