Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Trucks&Buses România a câştigat licitaţia pentru 10 autobuze Citaro hibrid diesel-electrice organizată de către Primăria Braşov. Valoarea contractului se ridică la 13,4 milioane de lei (peste

2,7 milioane de euro), iar livrarea se va face într-o perioadă de maximum 12 luni.

Cele 10 Citaro hibrid, care se remarcă printr-un consum scăzut de combustibil şi, implicit, emisii reduse de dioxid de carbon, vor deservi zona de nord a oraşului. „Pe parcursul acestui an vrem să venim şi cu alte măsuri de modernizare a transportului public. Ţinta este să transformăm Braşovul într-unul dintre primele municipii mari cu transport 100% verde. Până la finalul lui 2021 obiectivul va fi atins în proporţie de 70%”, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov.

Licitaţia pentru cele 10 autobuze hibrid a fost derulată în cadrul proiectului „Achiziţia de mijloace de transport moderne”, finanţat în proporţie de 98% prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4.

Primaria municipiului Sinaia a cumparat 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro hibrid, finantate prin proiectul european Eco-Bus, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, axa prioritara 3. Valoarea totala a investitiei este de 16,11 milioane de lei.
„Mobilitatea urbana reprezinta un capitol important pentru cresterea calitatii vietii sinaienilor, iar un transport in comun ecologic mentine un oras sanatos. Beneficiile vizate pin achizitia de autobuze hibrid includ sporirea capacitatii de transport public, extinderea traseelor rutiere si modernizarea sistemului de transport“, a declarat Vlad Oprea, primarul municipiului Sinaia.

Flota de 11 autobuze Mercedes-Benz este alcatuita din 8 Citaro K, de 10,5 m lungime, si 3 Citaro solo, de 12 m. Toate autobuzele sunt dotate cu camera video, internet wireless, sistem GPS, e-ticketing si rampa pentru persoanele cu dizabilitati. De asemenea, in statiile de autobuz vor fi montate 18 panouri cu mesaje pentru informarea in timp real a calatorilor asupra timpului de sosire a autobuzelor.