Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Statistica inmatricularilor de microbuze in prima jumatate a lui 2020 confirma scaderea pietei de profil, puternic afectata de pandemie. 
Astfel, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Vehicule (DRPCIV), in primele sase luni ale acestui an s-au inmatriculat 225 de microbuze noi, in conditiile in care anul trecut, pana la sfarsitul lui aprilie fusesera inregistrate deja de doua ori mai multe. 
Efectele crizei sunt clare, dupa un prim trimestru sustinut, cu cate circa 50 de unitati noi inmatriculate in fiecare luna, urmand declinul brusc. Este imbucurator insa faptul ca iunie arata o revenire a vanzarilor, confirmand faptul ca piata incepe sa se miste din nou.
Primul loc in topul vanzarilor de microbuze este ocupat de carosierul roman Pacific Tur, cu 54 de unitati, urmat de Mercedes-Benz, cu 51 de vehicule (o parte dintre acestea mai mult ca sigur carosate extern), Minibus Luxury (30), C&E Minibus (24) si Cento Bus (17). Ceilalti producatori sau carosieri romani au avut sub 10 vehicule noi inmatriculate in perioada ianuarie-iunie 2020.
Ca de obicei, numarul microbuzelor second-hand importate din strainatate este destul de mic – doar 52 – alte 441 de vehicule fiind tranzactionate pe piata interna in prima jumatate a anului (aproape tot atatea cat in primele 4 luni din 2019).