Consolidându-și angajamentul față de mobilitatea sustenabilă, MOL România va reduce prețurile de încărcare electrică în întreaga rețea MOL Plugee, atât pentru clienții înregistrați, cât și pentru cei neînregistrați. Astfel, clienții vor beneficia de o reducere de cel puțin 30 de bani/kWh la toate stațiile MOL Plugee. Cu toate că această inițiativă coincide cu aniversarea a 30 de ani de servicii ale MOL România pe piața locală, strategia Grupului MOL rămane dezvoltarea infrastructurii de electromobilitate în Europa Centrală și de Est.
„Este extrem de important pentru MOL să contribuie ca actor-cheie la dezvoltarea mobilității durabile în regiunea Europei Centrale și de Est, iar prin noile noastre tarife și soluții inovatoare ne propunem să le oferim clienților noștri un acces mai extins, modalități de utilizare mai flexibile și opțiuni mai rentabile.
Ajustarea prețurilor nu vizează doar consolidarea competitivității, ci reflectă și angajamentul nostru de a face ca mașinile electrice să reprezinte o alternativă accesibilă și atractivă pentru viața de zi cu zi. În ultimii ani, au avut loc schimbări semnificative în zona pieței energiei electrice și a e-mobilității, ceea ce ne-a pus în fața provocării de a asigura funcționarea competitivă a punctelor de încărcare publice, care implică investiții semnificative și costuri de operare – versus încărcarea la domiciliu. Cu toate acestea, ne menținem angajamentul de a sprijini dezvoltarea e-mobilității.”, a precizat Tamás Czikora, Head of Mobility la Grupul MOL.
“Cu o prezență de 30 de ani pe piața locală, MOL România investește constant în extinderea ofertei și disponibilității serviciilor moderne atractive pentru clienți. Angajamentul nostru este de a deveni prima alegere pentru clienți, ca retailer de bunuri de consum cu soluții digitalizate și ca furnizor integrat de servicii de mobilitate. Prin rețeaua MOL Plugee ne-am propus să le oferim șoferilor de vehicule electrice soluții rapide, eficiente și ușor accesibile și reafirmăm angajamentul MOL România de a susține e-mobilitatea și de a contribui activ la obiectivele de sustenabilitate ale Grupului MOL.”, a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România.
Noile prețuri MOL Plugee:
Clienți înregistrați
• Încărcare UDC (curent continuu, putere nominală egală sau mai mare de 100 kW): noul tarif este de 2,85 RON/kWh, redus de la 3,20 lei/kWh.
• Încărcare DC (curent continuu, putere nominală de maximum 99 kW): noul tarif este de 2,30 RON/kWh, redus de la 2,60 lei/kWh.
• Încărcare AC (curent alternativ, putere nominală de maximum 25 kW)): noul tarif este de 1,70 RON/kWh, redus de la 2.00 lei/kWh.
Clienți neînregistrați
• Încărcare UDC (curent continuu, putere nominală egală sau mai mare de 100 kW): noul tarif este de 2,95 RON/kWh, redus de la 3,30 lei/kWh.
• Încărcare DC (curent continuu, putere nominală de maximum 99 kW): noul tarif este de 2,40 RON/kWh, redus de la 2,70 lei/kWh.
• Încărcare AC (curent alternativ, putere nominală de maximum 25 kW): noul tarif este de 2,00 RON/kWh, redus de la 2.30 lei/kWh.
În plus, MOL Plugee va elimina taxa de 5 bani pe minut, care era aplicată după primele 30 de minute de la inițierea unei sesiuni de încărcare. Noua schimbare le va oferi utilizatorilor mai multă flexibilitate și o experiență de încărcare mai eficientă din punctul de vedere al costurilor.
MOL Plugee operează una dintre cele mai mari rețele de încărcare din Europa Centrală și de Est, oferind soluții pentru șoferii de vehicule electrice în mai multe țări. În România, rețeaua continuă să se dezvolte pentru a ține pasul cu creșterea cererii privind încărcarea vehiculelor electrice și pentru a sprijini tranziția către mobilitatea electrică.
Prin această ajustare a prețurilor și eliminarea costurilor suplimentare pe minut, MOL își reafirmă angajamentul față de oferirea de soluții accesibile, eficiente și ușor de utilizat pentru proprietarii vehiculelor electrice.
Mai multe detalii despre rețeaua MOL Plugee și noile prețuri, pot fi găsite pe [website-ul MOL Plugee] sau în aplicația mobilă MOL Plugee.
Programul „Permis pentru viitor”, derulat Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România, oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.
Deţinerea permisului de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. Odată cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obținere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE și respectiv la 21 ani pentru categoriile D, DE a crescut rolul programului „Permis pentru viitor” în integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piața muncii.
Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârstaîntre 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.
Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2023.
Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii, ofertă de preț de la școala de șoferi şi document despre nivelul studiilor absolvite.
Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.
02.10.2020
Ultimul număr: Aprilie 2025
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit