Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sixense România, companie specializată în soluții de monitorizare a comportării construcțiilor în timp, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 950.000 de euro în 2022, în creștere cu 78% față de anul precedent.

Anul trecut, Sixense a oferit servicii de nișă cu o importantă componentă digitală în industria de construcții din România și a fost implicată în mai multe proiecte publice.

Cifra de afaceri din 2022, în procent de aproape 60%, a fost susținută din servicii oferite în proiecte de infrastructură de transport, unde Sixense România monitorizează atât proiecte de autostradă, cât și poduri. De asemenea, compania a contribuit în proiecte de infrastructură, precum Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Podul nou Agigea, Pod Ulmeni sau Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

Totodată, compania și-a extins echipa în 2022, precum și proiectele la nivel național. În prezent, Sixense poate derula proiecte în funcție de nevoile gestionarilor de infrastructură sau ale dezvoltatorilor, tot așa cum și investitorilor privați atât în București, cât și în zona de vest și de nord a țării (Cluj și Iași). 

Sixense România oferă servicii și soluții digitale pentru sănătatea mediului construit, situându-se la intersecția dintre două domenii, ca de pildă inginerie și tehnologie. Cele mai accesate servicii ale companiei din anul 2022 s-au bazat pe monitorizarea automatizată în timp real, testarea și monitorizarea podurilor, respectiv inspectările structurale.

Pentru acest an, compania își propune păstrarea ritmului de creștere, în același timp cu dezvoltarea business-ului prin digitalizarea proceselor operaționale, investiții în echipamente de monitorizare geotehnică și structurală și, nu în ultimul rând, pregătirea continuă a echipei sale de specialiști.

„Chiar dacă anul 2022 a fost unul cu multe provocări în industria construcțiilor, interesul pentru serviciile de urmărire în timp a construcțiilor a crescut foarte mult. De asemenea, remarc și deschiderea față de utilizarea de soluții digitale în acest sens și față de monitorizarea construcțiilor pe toată durata de viață, nu doar în etapa de execuție. Deși a fost un an marcat de creșterea costurilor la echipamente sau de blocarea anumitor investiții rezidențiale și office în Capitală, sunt de părere că preocuparea pentru sănătatea structurală a proiectelor de construcții este tot mai mare și are nevoie de specialiști bine pregătiți, care să știe cum să o traducă în soluții moderne, performante, ce eficientizează bugete pe termen lung”,

a precizat Mariana Garștea, Director General Sixense România.

Odată cu creșterea concurenței în industria logistică, fiecare furnizor de servicii dorește să ofere clienților cele mai bune rezultate. Pentru a atinge acest obiectiv, companiile de logistică apelează la sisteme IT automate care susțin procesele lanțului de aprovizionare. Clienții doresc să facă o comandă cu un singur click, să o urmărească la fiecare pas și să o primească rapid, minimizând în același timp riscurile, primind în mod constant servicii excelente și reducându-și costurile.

Soluția de vizibilitate Track & Trace oferită de AsstrA este un exemplu al acestei tehnologii automate pentru orice furnizor de servicii logistice. Cu ajutorul acesteia, clienții AsstrA pot obține date în timp real direct de pe camionul care transportă marfa și pot afla ora estimată de sosire (ETA), beneficiind astfel de mijloace suplimentare pentru a-și optimiza procesele interne.

Partenerii din lanțul de aprovizionare care înlocuiesc instrumentele de modă veche cu soluții moderne de urmărire ajută clienții să facă economii de costuri. Cunoscând exact locația unui camion și ETA, procesele de încărcare și descărcare pot fi planificate corespunzător în avans. Personalul depozitului poate fi repartizat la poartă la timp, cu stivuitoare și alte echipamente alocate corespunzător în timp ce camionul este încă pe drum. Cu informații în timp real despre posibile întârzieri, clienții își pot ajusta procesele pentru a evita costurile inutile.

În situația în care spațiul de depozitare este limitat sau încărcătura trebuie să ajungă la timp, consecințele lipsei informațiilor exacte despre locația sau programarea unui camion pot fi semnificative. Blocarea unui transport chiar și pentru o oră este foarte costisitoare, iar un depozit fără o capacitate adecvată poate lăsa comercianții cu surplusuri de stoc. În consecință, necunoașterea ETA a mărfurilor poate duce la creșterea dramatică a costurilor din lanțul de aprovizionare, risc ce ar putea fi evitat cu o soluție de urmărire și monitorizare.

Pentru a satisface nevoile pieței și cerințele clienților, grupul AsstrA a colaborat cu furnizorul european de soluții de vizibilitate asupra lanțului de aprovizionare, Shippeo. Acum, transportul este mai transparent pentru clienții AsstrA pe întreaga durată a lui. Cu AsstrA Track & Trace Visibility, clienții pot accesa în timp real datele despre locația camioanelor, pot primi notificări automate atunci când camioanele ajung la puncte de control importante și își pot cunoaște ora de sosire la locurile de livrare.

În prezent, AsstrA Track & Trace Visibility este disponibilă exclusiv pentru transporturile rutiere, transporturile feroviare și maritime urmând a fi incluse în viitorul apropiat. Îmbunătățirile suplimentare aduse sistemului vor permite urmărirea mărfurilor în stații și porturi în timpul încărcării și descărcării. „Scopul nostru este să putem anticipa evenimentele neașteptate. În loc să piardă timpul verificând dacă planurile sunt respectate, echipele pot identifica din timp provocările și își pot dedica resursele pentru a găsi soluții. Pe viitor, sistemul va ajusta automat planurile atunci când este necesar, adică ar putea găsi un nou slot pentru descărcarea mărfii, dacă cel stabilit inițial nu este disponibil. Și, desigur, specialiștii AsstrA vor folosi soluția pentru a economisi timp și bani, optimizând operațiunile și planificarea depozitelor”,arată Vitali Eremenco, COO adjunct pentru transportul rutier de mărfuri în cadrul AsstrA.

Conform analizelor, soluțiile Track & Trace de urmărire și monitorizare au fost evaluate la 2,2 miliarde de dolari în 2019, cu o creștere anuală estimată de 18%.