Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Restrictiile sociale care au impiedicat sau limitat deplasarea la locul de munca au afectat economia Romaniei in mod disproportionat, in conditiile in care numai 0,8% din forta de munca ocupata din tara muncea, de obicei, de acasa anul trecut, penultima valoare din Uniunea Europeana, potrivit unui infografic Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung Romania.
 
„Conform Eurostat, in anul 2019 doar 0,8% din forta de munca ocupata din Romania muncea de obicei de acasa – penultima valoare din Uniunea Europeana si de sase ori sub media Uniunii. Restrictiile sociale care au impiedicat sau limitat deplasarea la locul de munca au afectat, in consecinta, economia Romaniei in mod disproportionat”, se arata intr-un comunicat al Fundatiei.
 
La nivelul UE, in anul 2019, Olanda se situa pe primul loc din punct de vedere al fortei de munca ce lucra de acasa in mod obisnuit, cu un procent de 15%, urmata de Finlanda (14,5%). Media UE era de 5,5%, iar sub aceasta medie se situau Cehia (4,6%), Romania (0,8%) si Bulgaria (0,4%), scrie Agerpres. Potrivit sursei citate, situatia liber-profesionistilor nu este cu mult mai buna. In mod uzual, doar 1,9% din persoanele care desfasurau activitati independente in Romania munceau de acasa in anul 2019, aceasta valoare fiind de 10 ori sub media inregistrata la nivelul Uniunii Europene. Si la acest capitol pe primul loc se situa Olanda, cu 41,9% dintre liber-profesionisti lucrand de acasa, urmata de Finlanda (44,8%) si Cehia (20,6%). Media UE a fost de 19,5%.