Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată Monitorul Preţurilor, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.

Cifra de peste 8 lei pe litru este un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial. Astfel, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni, pe DN 1, potrivit datelor analizate de Agerpres.

Alte benzinării din apropiere comercializează şi ele carburanţii la aproape 8 lei. De exemplu, un litru de benzină premium la staţia Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Buşteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei.

Motorina premium costă şi ea peste 8 lei la aceleaşi benzinării OMV şi MOL (8,08 lei pe litru) şi foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil şi Petrom.

Și în Europa prețurile la motorină, benzină și gaz natural au sărit în aer în ultima săptămână. Spre exemplu, motorina a trecut de 2 euro/litru. Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de lei şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia.