Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Potrivit reprezentanților MyCar Assistant, aplicația românească concepută ca un asistent digital auto complex, un român cu salariu mediu își alocă veniturile pe aproximativ 3 luni pentru a acoperi cheltuielile anuale ale unui autoturism de o valoare medie.

Astfel, pentru a utiliza un autoturism cu o valoare de aproximativ 10.000 de euro, costurile obligatorii anuale pe care românii trebuie să le achite includ RCA-ul (1.500 lei), ITP-ul (100 lei), rovinieta (100 lei), impozit (100 lei), parcările în funcție de zonă (500 lei), schimbul anvelopelor de la un sezon la altul (200 lei), spălarea mașinii (250 lei), reviziile (800 lei) și combustibilul pentru un plin pe lună (4.550 lei). În total, peste 8.000 de lei, la care se pot adăuga și alte cheltuieli, precum asigurarea CASCO (1.800 lei), achiziționarea de anvelope noi (1.400 lei), dar și eventualele reparații, a căror valoare medie este de 1.800 de lei. Pentru a acoperi toate aceste cheltuieli, un proprietar al unui autovehicul trebuie să scoată din buzunar peste 13.000 de lei anual, echivalentul a aproximativ 3 salarii medii.

Mulți șoferi nu țin o evidență centralizată a documentelor care expiră, precum RCA, ITP sau rovinieta, ajungând să plătească amenzi care sporesc cheltuielile cu un autovehicul, și așa semnificative pentru românii cu venituri medii. O aplicație mobilă precum MyCar Assistant poate evita aceste costuri suplimentare din amenzi, amintindu-le din timp șoferilor de documentele care expiră și oferindu-le, totodată, o multitudine de funcționalități și servicii suplimentare” a declarat Cristian Astaloș, fondator MyCar Assistant.

Printre principalele documente pe care utilizatorii le stochează în aplicația MyCar Assistant,pentru a fi notificați din timp de statusul acestora, se numără RCA-ul, 39% dintre useri având asigurarea obligatorie înregistrată în contul personal, ITP-ul, 19% dintre utilizatori alegând să introducă în aplicație datele certificatului de inspecție tehnică periodică, rovinieta, stocată de 18% dintre useri, permisul de conducere, înregistrat de 8% dintre utilizatori, dar și buletinul (8%), CASCO (3%) sau reviziile (2%), evitând astfel surprizele și eventualele amenzi.

MyCar Assistant oferă șoferilor și o evidență detaliată și structurată a cheltuielilor pe care le fac privind mentenanța, ponderea costurilor de întreținere ale unui autoturism fiind împărțită între mentenanță (63%) și reparații (37%). Cele mai înregistrate operațiuni de service sunt schimburile de uleiuri și filtre, pentru care se alocă în jur de 450 de lei. Urmează schimbarea și reparațiile anvelopelor (850 lei), distribuția (2050 lei), sistemul de suspensii (1825 lei) și discurile/plăcuțele de frână (1435 lei).

Topul celor mai grijulii șoferi din România – cei mai atenți proprietari de autoturisme sunt în Cluj, Bistrița și Dolj

Șoferii din Cluj se situează pe primul loc în topul celor mai grijulii proprietari care introduc în aplicație istoricul de mentenanță al autoturismelor, fiind urmați de cei din județele Bistrița, Dolj, Argeș, Arad și București. La polul opus, se află șoferii din județele Satu Mare, Călărași și Teleorman. MyCar Assistant este o aplicație gratuită pentru persoanele fizice, dar și pentru companii până la un număr de 5 autovehicule înregistrate și este disponibilă pentru descărcare din App Store, Google Play sau prin aplicația Web pentru laptop-uri sau tablete.

Aplicația românească creată ca un asistent digital auto complex, MyCar Assistant implementează noi funcționalități pentru a veni în sprijinul șoferilor care își doresc să găsească rapid și facil o mașină de înlocuire în perioada în care autoturismul personal se află în service pentru reparații, în urma unui accident în care au fost partea păgubită. Mai mult, șoferii vor putea găsi prin aplicație și cea mai apropiată stație ITP. 

MyCar Assistant este o aplicație mobilă gratuită pentru persoanele fizice, dar și pentru companii până la un număr de cinci autovehicule înregistrate pentru gestiunea datelor scadente a mașinilor personale și a flotelor, menită să ușureze și să eficientizeze cât mai mult posibil administrarea unui autoturism, precum și rezolvarea nevoilor și problemelor acestora.

Parteneriatul cu Autonom Assistance va fi disponibil în aplicația MyCar Assistant sub opțiunea de a solicita o mașină de înlocuire în caz de accident, costul aferent închirierii acesteia fiind suportat în întregime de către compania de asigurări a șoferului vinovat de producerea accidentului.

„Continuăm să dezvoltăm MyCar Assistant și să adăugăm noi funcționalități menite să ușureze cât mai mult posibil viața șoferilor. Prin parteneriatul cu Autonom Assistance, cea mai recentă opțiune le permite acestora să solicite direct din aplicație un autoturism de înlocuire în caz de accident, extrem de simplu și de eficient, pentru că știm cât de importantă este mobilitatea și asigurarea unei mașini de schimb în astfel de situații.”,

a declarat Cristian Astaloș, fondator MyCar Assistant. 

Șoferii vor introduce în aplicație o serie de informații privind dauna pentru soluționarea cererii și întocmirea dosarului, iar mai apoi reprezentanții Autonom Assistance vor lua legătura cu solicitanții în vederea documentelor necesare, pentru a le pune acestora la dispoziție un autoturism de schimb.

Autonom beneficiază de cea mai nouă și diversificată gamă de autoturisme la nivel național, iar vehiculul de înlocuire pus la dispoziție va fi dintr-o clasa similară cu cea a șoferului care înregistrează cererea. Mai multe detalii despre condițiile necesare pot fi consultate pe: https://www.my-car.co/masina-de-inlocuire/.

Începând cu finalul lunii aprilie, prin aplicația MyCar Assistant va fi disponibilă și o nouă opțiune în vederea identificării celei mai apropiate stații ITP, iar în funcție de localizare, șoferii vor avea posibilitatea fie să efectueze o programare telefonic, fie să primească asistență sau să fie ghidați direct până la locație. Aplicația dispune pentru început de peste 800 de stații ITP la nivel național, urmând ca funcționalitatea să fie extinsă.