Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

China a detectat Covid în varianta Omicron în Dalian, care devine astfel al doilea oraș-port important afectat, aprofundând îngrijorarea că această variantă mult mai infecțioasă s-ar putea răspândi rapid în cea mai mare națiune comercială a lumii, dând peste cap lanțurile globale de aprovizionare.

La momentul de față nu s-a semnalat niciun impact asupra operațiunilor portuare din Dalian, dar se pare că focarul este în creștere în regiunea Tianjin din apropiere, care a intrat deja în izolare și unde producătorul de automobile Toyota a suspendat temporar producția. Potrivit Westbound Global Logistics, portul din Tianjin este deschis, dar „restricțiile aplicate șoferilor de camioane provoacă întârzieri”.

Alături de Tiajin, Dalian face parte din primele 20 cele mai mari porturi din lume, ambele fiind hub-uri pentru companii importante precum Airbus și Volkswagen. În 2020, capacitatea combinată de procesare a celor două porturi a fost de 25 de milioane de TEU.

Pe fondul întârzierilor provocate de Covid în apropierea Beijingului și în alte părți , navele se îndreaptă spre Shanghai, ridicând și mai mult gradul de congestie acolo și decalarea programului navelor de containere cu aproximativ o săptămână, potrivit expeditorilor de marfă. Întârzierile ar putea crește până în SUA și Europa.