Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gala Premiilor Tranzit, ediţia a XI-a, îşi anunţă câştigătorii. Gebrüder Weiss Romania, cel mai efficient operator logistic din România, Schenker Logistics Romania, premiul de excelenţă în servicii de expediţii. A fost premiat şi cel mai eficient manager de logistică.

Deja o tradiţie pentru industria de logistică din România, Gala Premiilor Tranzit, evenimentul anual prin care revista Tranzit desemnează cele mai eficiente companii de logistică, a avut loc pe 8 octombrie, la Hotel Ramada Parc din Bucureşti, în cadrul unei ceremonii LIVE, respectând toate măsurile de protecţie impuse de contextul pandemic.

După o analiză amănunţită a cifrelor realizate anul trecut, cât şi a evoluţiei din ultima perioadă, Gebrüder Weiss a fost desemnat „Cel mai eficient operator de logistică din România”. Anul trecut a reprezentat pentru companie un an de consolidare a business-ului şi a poziţiei în piaţă, cu rezultate pozitive pentru principalii indicatori analizaţi. Pionier al serviciilor de logistică, Gebrüder Weiss a fost printre primele companii care a investit în serviciul de grupaje, serviciu care în ultimii doi ani a ajuns la maturitate, iar rezultatele au fost vizibile pe cifrele din 2019. În plus, managementul companiei austriece a fost permanent conectat la noutăţile din industrie şi la tendinţele din piaţă, ajustându-şi serviciile în concordanţă. Nu în ultimul rând, premiul de „Cel mai eficient operator de logistică din România” reprezintă şi o încunuare a eforturilor de adaptare la noile condiţii impuse de contextul pandemiei COVID-19, un an dificil, căruia Gebrüder Weiss i-a făcut faţă cu succes, consolidându-şi operaţiunile şi mizând foarte mult pe dezvoltarea e-commmerce, motiv pentru care rezultatele bune din 2019 se vor vedea inclusiv la finalul acestui an.

O prezenţă constantă în topul celor mai eficienţi operatori logistici din România, Schenker Logistics Romania nu face excepţie nici în acest an, fiind încoronată cu „Premiul de excelenţă în servicii de expediţii”. Diploma pentru rezultatele deosebite în activitate a fost acordată pe baza cifrelor, care se situează cu mult peste cele ale concurenţilor principali din aceeaşi categorie, şi pentru faptul că până acum majoritatea serviciilor oferite se încadrau la capitolul „expediţii”. Cel mai probabil, începând din 2021, datorită faptului că a adăugat în portofoliu foarte multe servicii de logistică, aşa cum este Contract Logistics, ponderea acestora va creşte, iar rezultatele vor reflecta acest lucru.

Finaliștii luați în considerare pentru „Gala Premiilor Tranzit – eficienţa în logistică” au fost: Aquila Part Prod Com, Ceva Logistics, DSV Solutions, GebruderWeiss, Gefco Romania, H.Essers Logistics, Kuehne + Nagel, KLG Europe, Schenker Logistics Romania, Transmec Ro și Yusen Logistics.

Marilena Matei, directorul editorial al revistei Tranzit, a prezentat cifrele pentru cei 10 finalisti ai Galei Tranzit 2020

Criteriile avute în vedere pentru întocmirea clasamentului sunt atât parametrii financiari – cifra de afaceri, profitul, nivelul activelor și gradul de îndatorare obținute în 2019, corelaţi însă și cu cifrele obținute în ultimii patru ani, cât și diferite alte criterii de eficiență precum cifra de afaceri și profitul obținute raportate la numărul de angajați sau la suprafața de depozitare aflată în operare.

Evenimentul poate fi urmărit online, pe site-ul Tranzit , dar şi pe paginile de Facebook şi LinkedIN ale revistei Tranzit! Mai multe despre gală veţi putea citi în următorul număr al revistei noastre.

Categoriile premiate şi câştigătorii acestora:

„Cel mai eficient operator de logistică din România”

Locul 1: Gebrüder Weiss

Locul 2: DSV Solutions, Kuehne + Nagel, H. Essers

Locul 3: Transmec Ro

„Cel mai eficient operator de logistică cu capital românesc”

Câştigător: Aquila Part Prod Com

„Premiul de excelenţă în servicii de expediţii”

Câştigător: Schenker Logistics Romania

„Premiul pentru inovaţie în servicii de logistică”

Câştigător: FAN Courier

„Cel mai eficient manager de logistică”

Câştigător: Marian TUDOR, Director Warehouse Operations eMAG Romania și Ungaria

Pretul energiei electrice si costurile generate de acest element in bugetele operatorilor logistici, in special in depozitele frigorifice, au fost in permanenta un subiect sensibil. Chiar daca investitiile in sisteme alternative de productie din resurse regenerabile au fost masive, pretul este caracterizat inca de instabilitate, tendinta prezenta la nivel european. Avand in vedere importanta acestui aspect, eficienta energetica a fost una din temele dezbatute in cadrul celei de-a cincisprezecea conferinte organizate de ECSLA la Rotterdam, la finalul lui februarie.


Potrivit lui Paul Kwakkenbos, reprezentantul E.ON Benelux, din punct de vedere al pretului energiei electrice piata este imprevizibila. "Nu am un glob de cristal ca sa pot vedea ce se va intampla in perioada urmatoare din aceasta perspectiva."
E.ON, unul dintre cei mai importanti furnizori de energie electrica, a inceput deja sa lucreze la dezvoltarea energiilor regenerabile. "Pentru urmatorii ani intentionam sa investim sapte miliarde de euro doar in energii regenerabile, reprezentand 8-9% din total investitiilor", a declarat Kwakkenbos. Valoarea investitiilor in surse de energie regenerabile a crescut, comparativ cu anii trecuti cand investitiile vizau tehnologii mai clasice.
Pretul energiei electrice este generat de multitudinea indicatorilor, de la pretul la bursa, pana la situatia geopolitica, pietele emergente, criza financiara, dezastrele naturale, pretul gazelor si investitiile in tehnologii noi. "Norvegia este o tara norocoasa pentru ca aproape 100% din productia de energie este realizata cu ajutorul retelei hidrografice, ceea ce duce la un pret foarte mic de productie."

Se doreste o piata uniforma
Demersurile recente ale UE s-au focusat pe crearea unor interconexiuni intre tari, ceea ce ar conduce la o piata mai nivelata, insa in acest sens sunt necesare investitii masive in urmatorii 20 de ani. "Mai exact, 1.300 de miliarde de euro pentru a produce energie regenerabila doar pentru Europa", a explicat Kwakkenbos. "Pietele individuale au dovedit ca exista deja o singura piata din acest punct de vedere."
Chiar daca sunt diferente de pret la achizitia de energie electrica, fluctuatiile sunt la fel la nivelul tuturor pietelor europene, astfel ca nu sunt sesizabile avantajele daca se cumpara energie dintr-o alta tara. "Germania importa energie doar in perioada de iarna, cand productia de energie nucleara se desfasoara cu dificultate. Insa, in perioada de pro-ductie excedentara, Germania exporta energie catre Franta", a evidentiat reprezentantul E.ON. Aproximativ 25% din productia Germaniei provine din resurse regenerabile, datorita numarului mare de parcuri eoliene, energia produsa de vant fiind o sursa stabila, fara un impact foarte mare asupra pretului. "Energia generata pe baza de petrol are un pret volatil din cauza scumpirii barilului de petrol."