Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prețul mediu al benzinei și motorinei s-a majorat în medie cu 100 euro/t în ultimele 30 de zile, reprezentând o povară suplimentară pentru transportatori, în condiţiile în care se adăugă creşterii tarifelor la energie, scumpirilor materiei prime și lipsa lichidităților, atrage atenţia Federația Operatorilor Români de Transport (FORT).

„În țară, disperarea unor transportatori a condus la utilizarea CLU (păcură) în locul motorinei tradiționale ca și soluție pentru situația economico financiară creată de contextul actual. Tarifele RCA s-au dublat în ultimele 6 luni, în frontiere se pierde timp prețios în cozi kilometrice, în timp ce problematica abuzurilor ANAF în raport cu diurnele acordate șoferilor nu s-a rezolvat încă în Parlament și toate acestea, pe fondul unei presiuni uriașe din partea Uniunii Europene pentru eliminarea cărăuşilor români din rândul prestatorilor de servicii intracomunitare”, a declarat Augustin Hagiu, preşedinte FORT.

Transportatorii anunță din nou proteste în toată țara, solicitând patronatului organizarea unor manifestații publice la care să se alăture toate categoriile de consumatori de carburanți și implicit persoanele fizice, afectate în egală măsură de aceleași probleme.

FORT solicită Guvernului o întâlnire urgentă pentru aplicarea soluțiilor necesare redresării și stabilizării transporturilor rutiere autohtone.