Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dezvoltatorul Transilvania Construcţii anunţă finalizarea unui nou parc logistic, TRC Park Bacău, cu o suprafaţă de aproape 25.000 de mp și o investiție de peste 15 milioane de euro.

TRC Park Bacău este un parc logistic de clasă premium și reprezintă 10% din întreaga rețea de parcuri a companiei. De asemenea, este situat strategic în partea sudică a oraşului Bacău, foarte aproape de aeroport, și găzduiește companii, precum Interbrands Orbico, Sonoma Sportswear și Dona Logistica.

În prezent, Transilvania Construcții a ajuns la un portofoliu industrial și logistic de 250.000 mp suprafaţă închiriabilă în care îşi desfăşoară activitatea peste 300 de clienţi din diferite sectoare de piaţă.

“Factorii, precum dezvoltarea economică, dar şi oportunităţile de extindere, contribuie la crearea unui mediu propice pentru succesul parcului logistic şi al companiilor partenere. Parcul logistic oferă spaţii industriale flexibile şi soluţii personalizate pentru companiile din diverse domenii.”,

a declarat Paul Barna, Property Manager, TRC Parks.

“Transilvania Construcţii îşi continuă anul acesta planurile de expansiune, prin noi investiţii şi achiziţii, dar şi prin noi dezvoltări, împreună cu implementarea planului de investiţii în generarea de energie verde în toate parcurile noastre, proiect început în cursul anului trecut.”,

a adăugat Andrei Timofte, Director General – Transilvania Construcţii.

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator listat de spații industriale și logistice din Europa Continentală, a închiriat o suprafață de 2.800 mp către Sun Wave Pharma, unul dintre cei mai mari producători de suplimente alimentare de pe piața locală, în parcul industrial CTPark Bucharest South, situat în sudul Bucureștiului, în zona Popești – Leordeni.

Astfel, depozitul va avea rol de hub regional, produsele companiei urmând a fi livrate atât în România, cât și în Bulgaria. Locația este amplasată între centura Bucureștiului și viitoarea Autostrada A0 la circa 10 km de stația de metrou Piața Sudului, în apropierea cartierului Berceni, CTPark Bucharest South. În prezent, CTPark Bucharest South este primul parc logistic modern din sudul Bucureștiului având o suprafață de aproximativ 85.000 mp, urmând să ajungă la circa 150.000 mp în următorii doi ani.

Parcul este conceput conform standardelor CTP și include spații verzi generoase și zone dedicate birourilor, precum și acces direct și facil din DN4 sau pe A0, dar și distanța de aproape 900 m de actuala centură. Tranzacția de închiriere a fost consiliată de compania de consultanță imobiliară Colliers.

„Pentru o companie aflată în expansiune, posibilitatea de livra rapid în țară, dar și în piețele învecinate, cum ar fi Bulgaria, este un real avantaj competitiv, iar parcul nostru din sudul Bucureștiului are cea mai bună infrastructură din zonă și beneficiază de intrări directe din DN4, dar și de acces direct în A0. Conexiunile foarte bune cu principalele artere de transport rutier, precum și proximitatea față de transportul urban, susțin transformarea sudului Bucureștiului în hub regional și ne bucurăm că viziunea noastră este împărtășită și de clienții noștri de la Sun Wave Pharma.”,

a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

Potrivit comunicatului, apropierea de zonele rezidențiale și de mijloacele de transport în comun au fost factorii decisivi în relocarea depozitului Sun Wave Pharma. Mai mult, compania a început deja să facă livrările din noul hub regional.

Sun Wave Pharma produce peste 13% de suplimente alimentare pe piața românească, printre cele mai cunoscute suplimente fiind Fluend, Urisan GR, Stressclean și Biosun. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 400 de milioane de lei.

„După o creștere spectaculoasă a cifrei de afaceri din ultimii ani și dezvoltarea regională asumată, pentru noi a venit în mod natural necesitatea măririi capacității, cât și a modernizării din punct de vedere tehnologic a depozitului. Am găsit în CTP un partener care ne-a putut oferi multiple variante pentru relocare și am ales spațiul luând în calcul dotările, poziționarea și termenul de predare convenabil. Considerăm că parteneriatul cu CTP se va extinde pe o durată mare de timp; părțile vin în cadrul acestuia cu expertiza și flexibilitatea necesară menținerii relației de bussines pe termen lung.”,

a precizat Gabriel Băculescu, Supply Chain Director, Sun Wave.

CTP deține în România o suprafață totală de peste 2,3 milioane de mp de depozite de clasa A în 15 orașe, precum Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta. În jurul Capitalei, în afară de CTPark Bucharest South, CTP ocupă inclusiv în zona de vest (CTPark Bucharest West și CTPark Bucharest, pe Autostrada A1) și în zona de nord (CTPark Chitila, CTPark Mogoșoaia și CTPark Bucharest North).

„Sun Wave Pharma este o companie cu planuri ambițioase de dezvoltare. Ușor de ajuns pentru angajați și eficient pentru a acoperi România și Bulgaria au fost cele două premise în identificarea parcului industrial ideal pentru extinderea Sun Wave Pharma. În calitate de proprietar, CTP a demonstrat din nou o flexibilitate admirabilă în găsirea celor mai potrivite soluții pentru acomodarea rapidă a chiriașului.”,

a adăugat Lucian Opriș, Director Tenant Services Office 360 & Industrial Agencies Colliers.