Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conform Markit Economics, citat de site-ul Trading economics, indicele PMI S&P Global Manufacturing din Spania (care măsoară performanțele sectorului de producție, pe baza analizei activității a 400 de companii industriale din această țară) a continuat să scadă la 44,7 în octombrie 2022, de la 49 în luna precedentă și sub așteptările pieței, care erau de 47,5. Este a patra lună consecutivă de contracție în sectorul de producție din Spania și cel mai rapid ritm de depreciere din mai 2020 încoace.

Atât producția, cât și comenzile noi au scăzut până la niveluri nemaiîntâlnite de la apogeul carantinărilor din primăvara lui 2020, cauzate de pandemia de Covid-19, ceea ce reflectă incertitudinea economică pe scară largă și impactul inflației mari asupra cererii și a performanței industriei.

Multe firme au răspuns la noile realități economice prin reducerea considerabilă a achizițiilor și a numărului de angajați. Pe de altă parte, costurile de producție și taxele de producție au crescut mai lent în octombrie decât în lunile anterioare. Dar nivelul inflației s-a menținut ridicat.

Încrederea în perspectivele pe termen scurt și mediu a scăzut la minimul său din ultimii doi ani și jumătate, pe fondul așteptărilor că inflația ridicată și incertitudinea economică vor persista în lunile următoare.