Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elis Pavaje, cel mai mare producător de pavaje din România, abordează investițiile tot mai mult către soluții sustenabile. Prin reciclarea produselor din beton, compania contribuie la reducerea emisiilor de CO2 și economisește resurse valoroase. În prezent, Elis Pavaje obține până la 12% economii din reciclarea betonului rezultat din producție, iar potrivit unui comunicat de presă proporția de materiale reciclate este în creștere.

Construcțiile produc cantități enorme de deșeuri, iar în lume anual se produc milioane de tone de beton din renovări. Compania a investit în procese prin care să valorifice resursele viabile, astfel o mare parte din moloz ajunge ca substrat în construcția drumurilor pentru a asigura stabilitatea infrastructurii. De asemenea, și refolosirea deșeurilor din construcții aduc o valoare adăugată mediului, iar cu cât e distanța mai mică dintre șantierul demolat și locul de refolosire, cu atât se economisește mai mult și din transport.

O altă soluție găsită de companie pentru refolosirea betonului este concasarea și reintroducerea acestora în procesul de producție. Pentru a recicla pavelele din beton, mai întâi trec printr-un control al calității prin care se stabilește potențialul acestora, mai apoi se verifică calitatea într-un laborator de teste și în cele din urmă se sortează în funcție de valorile limită admise pentru impurități. Betonul obținut din concasare se amestecă cu nisip, apă și ciment pentru a forma noi produse din beton.       

„În calitate de jucător important în industrie, ne confruntăm mereu cu noi provocări. Protecția mediului și creșterea durabilă au devenit obiective la care Elis Pavaje caută să se alinieze. Doar proiectele inovatoare cu perspectivă economică și ecologică aduc succes pe termen lung pentru compania noastră, comunitatea noastră și mediu“,

a declarat Ovidiu Popa, Director Cercetare-Dezvoltare Elis Pavaje.

Din punct de vedere social și ecologic, producția durabilă reprezintă o prioritate de top pentru companie, mai mult ca niciodată. Specialiștii Elis Pavaje continuă să caute noi soluții pentru a reduce la maxim pierderile.

În timp ce țările dezvoltate ale Europei se apropie de procentul propus de normativele europene de 45% material reciclat în procesul de fabricație al pavelelor, România încă este doar un deziderat.

Cel mai frecvent material reciclat în fabricile Elis Pavaje este utilizat pentru produse de pavaj sau borduri din gama standard. Pe lângă reciclare, Elis Pavaje a implementat panouri solare, generatoare de energie verde în toate fabricile sale și a investit în achiziția de mașini electrice.

Scania si angrosistul alimentar norvegian ASKO au o colaborare de lunga durata in furnizarea de camioane performante, in cadrul careia Scania urmeaza sa livreze in perioada 2020-2022 pana la 75 de camioane electrice cu baterii.
La inceputul acestui an, ASKO a inceput activitatea cu patru camioane electrice Scania cu celule pe baza de hidrogen si in februarie a mai adaugat la flota sa doua camioane electrice de distributie Scania cu baterii. „Scopul nostru este sa avem o flota de camioane fara emisii pana in 2026", spune Torbjørn Johannson, presedinte al consiliului, ASKO NORGE AS.
Scania si-a prezentat recent obiectivele, care includ nu numai o reducere dramatica a emisiilor proprii de carbon, ci si asigurarea de emisii reduse in randul clientilor sai.
Planurile oficiale de lansare ale Scania pentru camioanele sale electrice cu baterii urmeaza a fi prezentate in cursul acestui an. Ele se alatura autobuzelor electrice cu baterii si camioanelor si autobuzelor electrice hibride, care sunt deja in productie.