Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Circulaţia vehiculelor de peste 7,5 t ar putea fi restricţionată în sezonul estival pe anumite sectoare de drum frecventate de turişti, unde, la sfârşit de săptămână, se creează blocaje rutiere. Prevederea a fost introdusă în proiectul de ordin comun al ministrului transporturilor şi ministrul afacerilor interne, pentru modificarea ordinului 1249/132/2018 privind instituirea restricţiei de circulaţie pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale europene (E), altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane.

Conform propunerii de modificare a ordinului 1249/132/2018, vor fi făcute următoarele modificări şi completări:

Decizia introducerii de restricţii suplimentare de circulaţie este argumentată de analiza Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, din care reiese că valorile de trafic depăşesc cu mult nivelul de serviciu al drumului (pe sectoarele restricţionate), iar viteza de deplasare a vehiculelor este redusă indiferent de numărul de poliţişti implicaţi în activitatea de fluidizare a traficului, principalele ambuteiaje fiind create de autovehiculele destinate transportului de mărfuri, care au o lungime mare şi demaraj lent.

Proiectul de modificare al ordinului comun 1249/132/2018 a fost publicat spre consultare publică pe site-ul Ministerului Transporturilor. Data limită pentru primirea de propuneri şi observaţii este 21 ianuarie 2022.