Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Înregistrarea şoferilor detaşaţi în Revisal este o altă problemă cu care se confruntă companiile de transport româneşti, pentru că operaţiunea nu se poate face cu acurateţea care este necesară. Practic, înregistrarea în sistemul informatic se poate face doar cu caracter general. Special în cazul transporturilor rutiere nu se poate evidenţia caracterul mobil al activităţii, multitudinea statelor şi a beneficiarilor unde se face temporar detaşarea. Ar fi necesare inclusiv înregistrări multiple pe o singură lună, iar programul nu permite acest lucru acum. Până la configurarea optimă a sistemului informatic, inspectorii de Muncă nu vor aplica sancţiuni pentru neînregistrarea corectă a şoferilor detaşaţi în Revisal, a dat asigurări Larisa Papp, director în cadrul Inspecţiei Muncii, cu ocazia intervenţiei online avute în cadrul Galei Tranzit. Dacă totuşi vor exista cazuri izolate de sancţionare se recomandă contactarea Inspecţiei Muncii, pentru analizarea fiecărei situaţii în parte. Deocamdată, transportatorii au posibilitatea de a adăuga observaţii în Revisal, pentru ceea ce nu se poate înregistra prin câmpurile deja predefinite.

Oricum, în momentul în care se va implementa un sistem nou, updatat, Larisa Papp a asigurat cărăuşii că vor fi consultaţi pentru configurarea optimă a acestuia.

Cert este că se impune achiziţionarea unui alt sistem sau dezvoltarea celui existent, care să răspundă 100% nevoilor curente pe toate segmentele de activitate. Pentru aceasta Inspecţia Muncii a aplicat pentru finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

https://traficmedia.ro/gala-tranzit-2021/

Incepand 1 iunie 2019, va fi disponibila o noua versiune a aplicatiei Revisal, 6.0.7. Dupa aceasta data, transmiterea registrului va putea fi efectuata numai pentru fisiere de tip .rvs, generate sau validate prin versiunile 6.0.5/6.0.6/6.0.7 ale aplicatiei Revisal.
Noua versiune a aplicatiei va cuprinde actualizari ale codurilor COR, precum si o serie de modificari ce urmeaza a fi descrise pe site-ul Inspectiei Muncii, www.inspectiamuncii.ro, sectiunea REGES. Versiunile Revisal 6.0.5 si 6.0.6 vor functiona in paralel cu versiunea noua pentru o perioada de cel putin doua luni.

Inspectia Muncii atentioneaza intr-un comunicat de presa asupra faptului ca in perioada 31.05.2019 ora 14:00 – 01.06.2019 ora 12:00, portalul REGES pentru transmiterea on-line a registrului general de evidenta a salariatilor va fi indisponibil ca urmare a efectuarii unor lucrari de mentenanta programate.
Angajatorii, care in prezent utilizeaza versiunea Revisal 5.0.8, nu vor mai putea transmite registrul incepand cu data de 31 mai 2019. Pentru actualizarea aplicatiei Revisal este recomandat sa urmati instructiunile cuprinse in Ghidul de instalare si utilizare. Precizam ca, pentru securitatea datelor, este indicat ca, inainte de orice operatiune legata de instalarea unei noi versiuni a aplicatiei Revisal, sa se efectueze o copie de siguranta a bazei de date.