Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sindicatul Verdi din Germania a convocat greve pe 13 martie pe aeroporturile din nordul țării, inclusiv la Berlin, relatează Reuters.

Grevele au afectat aeroportul internațional din Berlin, precum și aeroporturile mai mici din Hamburg, Hanovra și Bremen, potrivit filialelor regionale relevante ale sindicatului din sectorul serviciilor.

Verdi a precizat că a cerut greva personalului de securitate de pe aeroportul din Berlin din cauza unor dispute legate de salariile pentru programul de lucrul pe timp de noapte, în weekend și în zilele de sărbători legale.

Greva face parte dintr-o serie de greve și proteste care au afectat marile economii europene, inclusiv Franța, Marea Britanie și Spania, pe măsură ce prețurile au devenit mai mari la alimente și energie după pandemia COVID-19 și a războiului din Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web ale respectivelor aeroporturi și reamintește de aplicația „Călătorește în siguranță”.

Membrii sindicatului maritim și al transporturilor din Finlanda au anunțat începutul unei greve până la sfârșitul zilei de marți, după negocierile eșuate.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul sindicatului finlandez din transporturi (AKT), greva afectează industria de transport rutier, operatorii de terminale portuare, precum și personalul din industria petrolieră și a produselor petroliere.

De asemenea, membrii sindicatului vor primii o indemnizație de grevă de 67 de euro pe zi, timp de 5 zile pe săptămână. Potrivit publicației finlandeze Ilta Sanomat, greva a fost declanșată ca urmare a respingerii a unui acord de către AKT, după negocierile avute cu un mediator național.

Președintele AKT, Ismo Koko, ar fi descris oferta ca fiind insuficientă, atât în ceea ce privește condițiile de muncă, cât și din punct de vedere al salariilor. Cu toate acestea, criticii consideră că așteptările AKT sunt excesive, deoarece cererile lor de creșteri salariale le depășesc cu mult pe cele înregistrate în alte sectoare de piață.

Greva afectează în total aproape 9.000 de angajați și sunt îngrijorări din punct de vedere al comerțului exterior al Finlandei, informează Ilta Sanomat. Porturile afectate de grevă nu vor putea efectua operațiunile mărfurilor existând temeri că fabricile vor fi nevoite să oprească producția în cazul în care vor avea nevoie de aprovizionări. Livrarea coletelor, scrisorilor sau pachetelor vor fi întârziate cu câteva zile sau chiar mai mult de o săptămână. Totodată, membrii vor încerca să rezolve conflictul în zilele următoare.