Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Premiul IFOY AWARD 2022 la categoria „Vehicul ghidat automat” (AGV/AMR) este acordat soluției AMR de Locus Robotics. Juriul internațional a selectat soluția de roboți autonomi ca fiind cea mai bună lansare nouă din această categorie.

Furnizorul american Locus Robotics oferă roboții săi autonomi, care lucrează în colaborare cu personalul depozitului, exclusiv în cadrul unui model de închiriere la pachet. După configurarea cu o „taxă de pornire” unică, clientul are la dispoziție o “flotă de bază” pentru sarcinile sale. Aceasta reprezintă o medie între 45 și 50 de echipamente pentru fiecare client.

În prezent, Locus deservește aproximativ 80 de clienți din circa 200 de depozite cu sistemul său de colectare. Clienții provin nu numai din comerțul cu amănuntul, ci și din industria farmaceutică și din producție (ABB). Pickingul și încărcarea robotului mobil de 45 kg este extrem de ușoară: tipul și cantitatea de produse care urmează să fie pickuite în locație și plasate în micul suport de încărcare de pe robotul Locus sunt afișate foarte clar pe ecranul tactil clar. Testerul nu a găsit niciodată acest lucru atât de ușor, intuitiv și fără nici măcar o secundă de “învățare”.

Sezonul de vârf pentru Locus este noiembrie/decembrie, deoarece afacerile de Crăciun împovărează comercianții cu amănuntul cu de patru până la cinci ori mai multă muncă de picking decât în timpul anului. Problema lipsei de lucrători calificati o rezolvă Locus în mod pragmatic și eficient prin separarea angajaților de cărucioarele de picking: “munca” vine la cei care fac picking, adică se merge pe un principiu clasic „de la marfă la persoană”. Robotul nu sta doar la un post de lucru fix, ci „curge” într-o anumită zonă, care, în mod normal, nu depășește însă culoarul depozitului. Acest lucru nu numai că economisește multă energie, dar face ca munca să fie mult mai eficientă și mai productivă decât cea de picking de-a lungul unui r#nd de rafturi.Software-ul Locus grupează comenzile pentru traseul optim de culegere – al unităților itinerante, atenție, nu al pickerilor individuali – și care comenzi sunt conectate per container. Pe teren, sistemul funcționează cu Lidar de înaltă calitate. De asemenea, sistemul de preluare crește productivitatea prin faptul că omul aflat la o singură poziție de preluare, de exemplu, petrece doar 8 secunde în loc de 12 secunde. In plus, ambele mâini sunt libere pentru produsele care urmează a fi picuite.

Dacă este necesar, o flotă sezonieră poate fi adăugată cu ușurință la flota de bază menționată la început, de exemplu pentru 2-3 luni pentru activitatea de Crăciun. Roboții înșiși sunt produși între mai și noiembrie și sunt întreținuți rapid și cu grijă. În total, sunt utilizați în prezent aproximativ 8.000 de astfel de roboți, dintre care 2.000 în Europa. Atunci când situația devine dificilă, se pot produce cu ușurință între 100 și 500 de roboți pe săptămână. „Pachetul” menționat mai sus constă, de asemenea, în înlocuirea roboților în timpul opera’iunilor de întreținere; în cazul unor defecțiuni, clientul nu suportă niciun cost suplimentar. La fiecare trei luni, așa-numitul „serviciu de teren” vine la sediul clientului pentru a verifica lucrurile. De asemenea, este nevoie de 3 luni pentru ca clientul să implementeze un astfel de sistem.

Cu AMR colaborativ, comercianții cu amănuntul, 3PL, dar și operatorii de depozite speciale sau producătorii își pot îmbunătăți considerabil eficiența, cu un ROI de 6 până la 8 luni. În acest sens, o platformă de execuție integrată utilizează algoritmi de optimizare brevetați și date de performanță operațională pentru a coordona „omul și mașina”. În ceea ce privește inovarea, Locus are 33 de brevete în SUA și șapte în Europa. Alte 23 de brevete au fost depuse în Europa.