Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Depozitarea/livrarea in cea mai buna stare a marfurilor este una dintre conditiile sine qua non ale colaborarii dintre un furnizor de servicii logistice si clientii sai. Iar „cea mai buna stare“ presupune atat grija pentru ca bunurile sa nu se altereze/deterioreze, cat si masuri de prevenire a furturilor. Pentru fiecare din aceste obiective exista solutii si sisteme specifice, dar nu sunt neglijate nici asigurarile, care isi dovedesc utilitatea, la nevoie, in ambele cazuri.


Pentru a garanta siguranta marfurilor in depozit, Aquila a instalat sisteme de supraveghere video la rampele de incarcare/descarcare, iar in cazul bunurilor cu risc crescut a izolat si securizat zona alocata. Dupa pregatirea comenzilor urmeaza o reverificare inainte de incarcare, iar in cazul marfurilor cu risc crescut se face cantarirea paletilor la iesirea din depozit.
Pentru eficientizarea activitatii si cresterea securitatii marfurilor, Cargo-Partner foloseste sistemul log space, iar receptiile se fac cu scanere, in timp real, astfel incat clientul sa vada imediat miscarea stocurilor IN/OUT. Depozitele companiei au polite de asigurare pentru deteriorari/distrugeri de marfa si sunt dotate cu hidranti, extinctoare cu pulbere, sprinklere, detectoare de fum si sisteme de supraveghere video.
edy Logistics si Havi folosesc solutii software dezvoltate sau in curs de dezvoltare in-house, care completeaza camerele de supraveghere si sistemele de alarma.
Sistemul de securitate din depozitele FM este in stransa legatura cu cel de transport si acopera supravegherea, monitorizarea, actiunile preventive, sistemele psihologice si activitatile de preventie, dar si reactive. Deci, asa cum declara reprezentantii companiei, „avem un serviciu de securitate destul de bine pus la punct, care foloseste metode moderne. Chiar si asa, ne lovim periodic de idei noi de frauda si furt, dar ne straduim sa ne aliniem si sa corectam din mers scaparile din sistem.“
La DSV exista paza permanenta si control al accesului si periodic se fac inventare pentru a sesiza eventualele diferente. Iar asigurarile sunt incheiate la nivel de grup.
Pentru siguranta marfurilor, depozitele GW sunt echipate cu sisteme moderne de prevenire, detectare si stingere a incendiilor, dar au fost incheiate si polite de Property Management, la valoarea stabilita de client, si acestea, la randul lor, sunt reasigurate.
Depozitele H.Essers sunt dotate cu sisteme de alarma, CCTV si camere de supraveghere care functioneaza 24/7. La acestea se adauga colaborarea cu o companie de paza si securitate si asigurarile speciale incheiate la nivel de grup. Iar eficienta este sporita prin folosirea unui WMS dezvoltat in-house, ghidat prin RF si conectat la TMS, cu interfata EDI – de altfel, in cadrul H.Essers sunt angajati aproape 40 de specialisti IT.
Pentru siguranta marfii in depozit, Logwin foloseste ASDF, sisteme de siguranta, protectia muncii, managementul calitatii ISO 9001, iar marfa si depozitul sunt asigurate la valorile reale. Iar pentru eficientizarea activitatii si cresterea gradului de securitate a marfurilor au fost achizitionate mai multe softuri de programare si control, printre care SAP, QUIS, SAVIS si TRABIS.
Wim Bosman a investit in sisteme informatice de tip WMS, iar pentru siguranta bunurilor dispune de sisteme de securitate si control al accesului, polita integrala de asigurare pentru depozit si camere video si sisteme de acces pe baza de cartela.
Pe de alta parte, insa, asa cum considera David Goldsborough, CEO Tibbett Logistics, cele mai multe furturi de marfa din depozite nu sunt favorizate de sistemele neperformante de securitate, ci de controlul si disciplina reduse in desfasurarea fiecarei operatii. De aceea, aici se concentreaza eforturile cele mai mari ale companiei, dar asta nu inseamna ca nu a apelat la o firma de paza si ca nu are camere care sa acopere intreaga suprafata. In plus, inainte de plecarea camioanelor incarcate, se face, macar o data pe zi, inventarul continutului acestora.