În contextul în care cele mai multe companii care lucrează în logistică se confruntă cu o lipsă acută de personal în depozite, apelarea la lucrătorii asiatici devenind o obișnuință, Gebrüder Weiss România vizează în special acea categorie de persoane care își dorește să plece peste granițe. „Avem deschiderea să angajăm și tineri, fără experiență și, de altfel, facem acest lucru”, a spus Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România. “Se oferă numeroase variante de instruire și pregătire, pentru ca angajații să simtă un sprijin constant al ambițiilor lor profesionale. Spre exemplu, pe partea de depozit, un posibil traseu al carierei poate porni de pe poziția de manipulant de mărfuri, ulterior angajatul poate obține o certificare ISCIR, urmând anumite cursuri al căror cost este suportat de companie, și avansa pe poziția de stivuitorist. Ulterior, în urma programelor de dezvoltare de abilități manageriale pe care le organizăm, poate ajunge să ocupe poziția de șef de echipă”, a mai spus Viorel Leca.
Gebrüder Weiss România anunță că o treime dintre angajații actuali au o vechime de peste 5 ani în companie. “Atât local, cât și global, salariații au fost întotdeauna principala noastră resursă și ne-am dorit să investim permanent în retenția acestora și în programe care să le faciliteze ascensiunea în carieră. Datorită acestei politici, avem, în acest moment, un procent important de angajați cu mai mult de 5 ani în companie, în timp ce cca. 12% ne sunt alături de peste 10 ani”, a declarat Viorel Leca, În acest moment, Gebrüder Weiss România are 700 de angajați, compania mărindu-și echipa de la an la an cu cca. 10%. Doar în ultimii 5 ani, au fost recrutate 210 persoane noi. Cea mai mare parte a personalului companiei, 60%, activează în zona de depozite, în timp ce 40% își desfășoară activitatea în birouri.
Potrivit reprezentantului companiei, 57% dintre angajații companiei își desfășoară activitatea în hub-ul București, zonă în care, de altfel, deține cele mai multe depozite din țară. 16% provin din filiala din Arad, iar Cluj-Napoca și Sibiu mai însumează cca. 15%.
„Din dorința de a oferi angajaților cadrul de lucru de care au nevoie și care să îi motiveze, am investit permanent în dezvoltarea acestora. Considerăm că trainingurile au rolul de a pregăti salariații pentru sarcinile ce le sunt încredințate, și le oferă acestora încrederea necesară că să performeze corespunzător”, a mai spus Viorel Leca.
02.10.2020
Ultimul număr: Septembrie 2024
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit