Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trucksters, start-up-ul spaniol care revoluționează industria transportului de marfă, a câștigat săptămâna aceasta unul dintre cele mai râvnite premii Supply Chain Management Awards, la categoria Best Smart Solution. Premiile, acordate de PwC, Strategy& și de revista germană Logistik Heute, sunt unul dintre cele mai importante premii de logistică din lume și cele mai relevante în descoperirea soluțiilor excepționale care contribuie la îmbunătățirea gestionării lanțului de aprovizionare la nivel mondial. Printre câștigătorii edițiilor anterioare se numără companii precum Siemens, Henkel, Continental și BASF.

Este pentru prima dată când o companie spaniolă câștigă acest prestigios premiu. Discursul Trucksters, prezentat în timpul ceremoniei de decernare a premiilor în fața unei audiențe profesioniste, a primit cel mai mare punctaj din partea participanților. Acest lucru a fost adăugat la deliberările juriului, format din profesioniști în domeniul lanțului de aprovizionare, cadre universitare, consultanți și profesioniști din mass-media.

Conceptul inovator al Trucksters a fost lăudat, deoarece sistemul lor de releu bazat pe tehnologie a avut un impact incredibil și pozitiv asupra industriei și nu numai. Sistemul Truckster a contribuit la reducerea dramatică a riscului de furt de marfă și, mai important, la îmbunătățirea vieții șoferilor de camion, care pot dormi mai multe nopți acasă și pot petrece timp cu familiile lor. Acest lucru este posibil datorită sistemului de releu al Trucksters și „coridoarelor” companiei care leagă estul și centrul Spaniei de nordul Europei și de Regatul Unit.

Sistemele Trucksters au redus, de asemenea, cu 50% numărul de camioane goale pe șosea, în comparație cu media din industrie, una dintre cele mai poluante activități din sectorul transportului de marfă. Compania plănuiește să deschidă prima rută pe distanțe lungi 100% electrică până în 2023.

Luis Bardají, CEO și co-fondator al Trucksters, despre câștigarea premiului Smart Solution Award 2022: „Suntem încântați să câștigăm acest premiu prestigios. Este un mare stimulent pentru obiectivul nostru de a face transportul rutier mai eficient și mai prietenos cu oamenii, deoarece pentru noi tehnologia este mijlocul de a îmbunătăți viața oamenilor”. Manuel Álvarez, vicepreședinte al departamentului de strategie și dezvoltare a afacerilor la Trucksters, a ridicat premiul în cadrul unui eveniment de gală desfășurat la Frankfurt, în prezența principalilor actori din sectorul logistic.

Firma de transport Cam Euro Speed a început colaborarea cu Trucksters în vara lui 2020, când furnizorul de soluții de transport era prezent pe piață de numai câteva luni. Timp de o lună și jumătate a lucrat cu un singur camion pe relația Spania-Polonia, dar găsea greu marfă de retur și nu se făceau suficienți kilometri, deoarece Trucksters nu avea încă mulți clienți, „astfel că am decis să renunț și să mut camionul la firmele pentru care lucram și cu celelalte. Trucksters însă era foarte activ la radio și televiziune, participa la conferințe, deoarece are principii și un mod de lucru care diferă mult de cele ale expeditorilor din trecut și din prezent, de aceea vrea să fie tot mai cunoscut. Astfel că am urmărit în continuare știrile despre companie și, când am văzut că s-a extins, am contactat-o în iunie 2021 și am reînceput colaborarea, tot cu un camion. De data aceasta totul a mers foarte bine și după două luni am pus la dispoziția lor toate camioanele – decizie care îmi aparține, nu mi s-a cerut contract de exclusivitate“, explică administratorul Cam Euro Speed, Mihai Nagy.

Acesta nu se teme că alocarea tuturor camioanelor către Trucksters este riscantă, deoarece până acum investițiile au fost recuperate rapid, iar în Spania – unde lucrează preponderent mașinile firmei – îți recuperezi banii de la un client care falimentează. În plus, imaginea Trucksters este bună, „toate firmele mari vor să lucreze cu ei“, volumele de muncă sunt mari și compania caută noi transportatori. Și chiar și pentru așteptata reducere a producției din Germania, pe fondul crizei gazului și energiei, se arată încrezătoare că va avea soluții. „Nu știu ce calcule își fac și pe ce se bazează, dar mi-au spus să stau liniștit. Eu am prins, acum 2-3 ani, când lucram cu aeroporturi, criza din relația cu China, pe fondul apariției Covid-19, și uneori nu aveam curse câte 1-2 săptămâni, deci era un haos total și clienții erau extrem de speriați.“