Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

STADA a inaugurat o nouă fabrică de producție pentru medicamente în Turda, România, care va asigura aprovizionarea acestora în Europa, având capacitatea de a produce peste 150 de milioane de ambalaje pe an. Investiția totală pentru această unitate se ridică la peste 70 de milioane de euro (75 de milioane USD). În prezent, fabrica este complet validată și aprobată, iar primele livrări sunt deja în curs de desfășurare.

Instalația de la Turda sprijină aprovizionarea durabilă cu medicamente eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi antidepresivele, antihistaminicele și antiinflamatoarele, precum și medicamentele pentru tratarea diabetului, a colesterolului ridicat și a hipertensiunii arteriale.

În plus, din depozitul său automatizat, care are o capacitate de 7.400 de paleți, se livrează o gamă largă de produse medicale de larg consum pentru a permite autoîngrijirea. Amplasamentul greenfield de 100.000 m², a cărui construcție a început la finalul lui 2022, oferă spațiu pentru o viitoare extindere.

Folosind concepte de design și tehnologii de vârf, centrul de producție și lanțul de aprovizionare din județul Cluj consolidează angajamentul STADA pentru o aprovizionare farmaceutică durabilă în Europa. Materialele de ambalare ecologice reprezintă un obiectiv-cheie, în timp ce panourile solare fotovoltaice și iluminatul eficient din punct de vedere energetic minimizează emisiile de carbon. Deja aproximativ 45% din consumul de energie electrică al STADA provine din surse regenerabile, ajutând STADA să se claseze printre primele 6% companii farmaceutice din lume în ceea ce privește sustenabilitatea.

„Pe fondul discuțiilor în curs privind cea mai bună modalitate de a asigura o aprovizionare durabilă cu medicamente esențiale în Europa, STADA este mândră să facă această investiție majoră a UE, care va contribui la asigurarea accesului pacienților la medicamentele de care au nevoie.”, a declarat Miguel Pagan, director tehnic al STADA. „Prin punerea în aplicare a conceptelor de vârf în materie de proiectare, construcție și conservare a energiei, grupul își aduce, de asemenea, contribuția la durabilitatea mediului.”

Sediul din Parcul Industrial Arieș din Turda este situat strategic în inima piețelor europene ale STADA și în cadrul Uniunii Europene, oferind conexiuni strânse și sinergii cu laboratoarele de testare din Timișoara, România, precum și cu mai multe unități de producție cheie din regiunea Balcanilor de Vest și cu centrul de cunoștințe privind sănătatea consumatorilor al grupului din Třinec, Republica Cehă.

Din 16 decembrie, Turda a devenit primul oras din Romania in care transportul in comun se desfasoara cu autobuze exclusiv electrice.
„Acest lucru ne onoreaza. Cele 20 de autobuze electrice au intrat deja in circulatie, acesta fiind un moment mult asteptat de toata lumea. Este o bucurie extraordinara ca am reusit sa implementam proiectul si speram ca cetatenii sa simta pe deplin aceasta schimbare. Pana acum totul a decurs perfect“, a declarat primarul municipiului Turda, Cristian Matei.

Autobuzele, nepoluante, au dotari moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilitati, aer conditionat, Wi-fi si sistem de e-ticketing.
Unitatile au fost achizitionate din fonduri europene, valoarea investitiei fiind de 10,6 milioane de euro.