Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Raben Group a încheiat 2020 cu venituri de peste 1,26 miliarde de euro. Compania își continua expansiunea in piața din România, pentru 2021 fiind planificate deschiderea de noi depozite, în locații strategice, care vor crește calitatea livrărilor și vor optimiza costurile de transport. Pe lângă extinderea rețelei și creșterea suprafețelor depozitelor, noi soluții IT sunt anunțate pentru a fi implementate în 2021.

Realitatea de anul trecut a cerut ca întreaga industrie logistică să fie flexibilă și să se adapteze rapid la noile condiții în schimbare rapidă. Încă de la început, Raben Group a concentrat cea mai mare atenție asupra siguranței și protejării sănătății angajaților și contractorilor săi, pe de o parte și pe de altă parte, pe asigurarea continuității operațiunilor și furnizarea de servicii la cel mai înalt nivel posibil, arată compania într-un comunicat. Cu venituri de 1,26 miliarde de euro realizate anul trecut, principalele industrii deservite au fost industria alimentară (30%), tehnologică (21%), industria auto (17%), comerț cu amănuntul (12%), industria chimică (11%), FMCG nealimentare (9%). În rețeaua logistică europeană, transportul rutier a reprezentat cea mai mare parte a serviciilor furnizate de Raben Group (66%), urmată de logistica contractuală (13%), FTL (8%), Logistică produse proaspete (8%), Soluții Logistice Dedicate ( 4%) și în cele din urmă Maritim & Aerian (1%).

În cazul companiei noastre, pandemia a contribuit la dezvoltarea digitalizării proceselor prin accelerarea creării logisticii fără hârtie și prin introducerea serviciului PCD, adică confirmarea livrării cu o fotografie. Sunt convins că abordarea corectă a unei crize, gestionată cu o strategie bine gândită, poate fi o oportunitate“ – Ewald Raben, CEO Raben Group.

La nivel local, Raben Logistics România are o rețea națională de distribuție formată din șapte locații cu o capacitate totală de 10.500 mp. Așa cum precizează Valentin Storoj, directorul general al companiei, 2020 a fost un an al marilor investiții în infrastructura depozitelor. Creșterea cererii clienților și motivația constantă pentru îmbunătățirea procesului, în special a timpilor de tranzit, au contribuit la crearea de puncte logistice suplimentare pe harta României. În prima jumătate a anului, două noi depozite cross-dock au fost deschise în Baia Mare și Roman. În August 2020, compania a deschis un nou depozit în Craiova. Din punct de vedere financiar, Raben Logistics România si-a depașit obiectivele, în condițiile de criză propuse în 2020.

A fost un an greu, dar la până la sfârșit, a fost un an bun! Am muncit mai mult decât de obicei, noua situație sanitară apărută, ne-a obligat să găsim rapid soluții, atât pentru continuitatea lanțului logistic, dar în primul rând pentru a proteja viețile și sănătatea angajaților și partenerilor noștri. Rezultatele s-au văzut rapid, și am reușit nu doar să rezolvăm situațiile dificile apărute, dar chiar să o facem mai bine și să demontrăm clienților noștri că suntem un partener de încredere” – Valentin Storoj, Director General Raben Logistics România. 

Pentru 2021 sunt planificate deschideri de noi depozite. Pe lângă extinderea rețelei și creșterea suprafețelor depozitelor, noi soluții IT vor fi implementate în 2021.

Grupul Raben a introdus in flota sa remorci cu punti duble si de tip CityLiner, alaturi de containere mai mari, pentru a reduce impactul asupra mediului. Masurile adoptate au scopul de a reduce emisiile de CO2, particulele si zgmotul produse de vehiculele folosite in activitatile logistice zilnice.
Masurile dezvoltate si implementate de Grupul Raben includ echiparea flotei cu remorci cu punti duble, ce cresc cu 100% capacitatea standard de incarcare a unei semiremorci, ducand la o reducere de 20% a emisiilor pentru fiecare palet de bunuri. Astfel, flota Raben include acum aproximativ 700 de astfel de remorci ce livreaza bunurile clientilor intr-un mod responsabil. Mai mult decat atat, cele 700 de containere de tip BDF folosite in operatiunile logistice permit transportul mai multor paleti in acelasi timp, iar impreuna cu remorcile cu punti duble reduc emisiile de gaze.
Pe langa aceste masuri, Grupul Raben a adaugat si 100 de remorci de tip CityLiner, fiecare cu o capacitate totala de incarcare de 27 de paleti, ce permit intrarea in zonele urbane si reduc emisiile per palet de bunuri. Astfel, avand doua axuri ce permit virajele stranse, remorcile CityLiner pot intra in zonele urbane cu trafic restrictionat. „Inovatiile aduse flotei Raben pentru reducerea impactului asupra mediului reprezinta o parte a ADN-ului companiei. Suntem mandri sa fim parte a unui Grup care isi construieste strategia in jurul unor obiective ecologice ambitioase, fiind astfel in masura sa livram catre clientii nostri servicii complete de logistica intr-o maniera responsabila”, a spus Valentin Storoj, Managing Director, Raben Logistics Romania.
Grupul Raben a efectuat, totodata, teste cu vehicule cu gaz natural si datorita rezultatelor satisfacatoare, a inclus in flotele locale din Germania si Polonia camioane si tractoare alimentate cu gaz natural.
De asemenea, Grupul a initiat campania „e-invoice=higher culture”, prin care un copac este plantat de fiecare data cand clientii aleg facturi electronice in locul celor clasice. 
Grupul Raben este prezent in Romania din 2016, prin Raben Logistics Romania, care opereaza patru linii directe ce leaga Romania de Polonia, Germania, Italia si Republica Ceha.