Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olanda va acorda și în 2023 subvenții pentru achiziția de vehicule electrice destinate transportului de mărfuri și vehicule de construcții și echipamente de încărcare și descărcare, așa cum anunță asociația de transport și logistică TLN, care subliniază importanța de a depune cererea la timp, deoarece în 2022 schema AanZET pentru camioanele fără emisii a fost epuizată la scurt timp după înființare. Pentru 2023 este disponibil un buget total de 30 de milioane de euro pentru vehicule grele, iar schema se va deschide pe 4 aprilie 2023, antreprenorii interesați fiind sfătuiți să pregătească cererea cu atenție și să o depună imediat după această dată.

Pe lângă bugetul de subvenționare ajustat, cele mai importante modificări pentru 2023 se referă la o mai bună aliniere a perioadei de aplicare la perioada de vacanță și la faptul că subvenția poate fi aplicată numai atât timp cât există un buget.

Pentru vehicule de construcții și echipamente de încărcare și descărcare, schema de subvenționare SSEB se va redeschide la 9 mai 2023 și vizează achiziționarea și inovarea în ceea ce privește echipamentele fără emisii și pentru conversia (retehnologizarea) în echipamente curate (cu emisii scăzute) sau fără emisii. Plafonul de subvenționare este de 36 de milioane de euro pentru cumpărare, 14 milioane de euro pentru retehnologizare și 10 milioane de euro pentru inovare.

Iar în cadrul schemei SEBA pot fi acordate subvenții pentru achiziționarea de noi vehicule comerciale cu emisii zero de către societăți și instituții fără scop lucrativ. Cererea poate fi depusă în termen de până la șapte luni (în loc de patru) de la data acordării subvenției, prelungirea fiind aplicată pentru prima dată în 2021 și fiind necesară din cauza termenelor lungi de livrare a vehiculelor comerciale.