Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul Volkswagen Amarok este un vehiculul multifuncțional, foarte eficient atât pe șosea, cât și pentru aplicaţii off-road. A fost proiectat și conceput în Germania și Australia, fiind produs în Africa de Sud. Este echipat cu peste 20 de sisteme noi de asistență pentru șofer şi servicii mobile online şi dispune de propulsoare eficiente, având cuplu motor ridicat, două tehnologii de tracțiune integrală şi accesorii personalizate, care fac din noul Amarok unul dintre cele mai versatile și bine echilibrate pick-up-uri din piaţă.

Volkswagen Vehiculele Comerciale (VWCV) a vândut peste 830.000 de unități din prima generație Amarok în Europa, Australia, Noua Zeelandă, Africa, Asia de Nord și America de Sud și Centrală, iar acum propune generaţia următoare, mai mare, mai puternică, mai spectaculoasă.

Noul pick-up se lansează în variantele de specificații „Amarok”, „Life” și „Style”, precum și versiunile de top „PanAmericana” (stil off-road) și „Aventura” (stil exclusiv), cu o cabină dublă cu patru uși (DoubleCab) și cu două uși cu o singură cabină (SingleCab).

Având 5.350 mm lungime, noul Amarok îl depăşeşte cu 96 mm pe predecesorul său. În plus, ampatamentul de 3.270 mm reprezintă o creștere cu 173 mm. Acest lucru oferă mai mult spațiu, în special pe al doilea rând de scaune al cabinei duble și, foarte important, conferă capacităţi de off-road îmbunătățite, datorită unghiurilor de apropiere mai bune. Pe mai multe pieţe, Amarok va avea tracțiune integrală ca standard, precum şi o adâncime de vad mult mai mare, pentru a conduce pe teren apos (de la 500 la 800 mm).

Patru motoare turbo diesel (TDI) și unul pe benzină (TSI) au fost dezvoltate pentru noul Amarok. Cele cinci propulsoare au în comun eficiența și nivelurile ridicate de cuplu. Pentru specificația de bază este disponibil un TDI cu patru cilindri și 2,0 l, care furnizează 150 sau 170 CP. Acelaşi motor TDI de 2,0 l, cu bi-turboalimentare, dezvoltă 204 sau 209 CP, în funcție de piață, iar versiunea de top este propulsorul V6 de 3,0 l, de 241 sau 250 CP. Paleta de motorizări este completată de propulsorul turbo pe benzină de 2,3 l şi 302 CP.

Începând cu varianta de 209 CP, toate versiunile Amarok vor intra pe piață cu o nouă cutie de viteze automată cu 10 trepte în configuraţie standard, iar pentru motorul de 204 CP, aceasta va fi disponibilă opțional. Noua transmisie cu 10 trepte înlocuiește versiunea cu 8 trepte a modelului predecesor. În plus, vor exista transmisii automate cu 6 trepte și cutii de viteze manuale cu 6 sau 5 trepte, pentru diverse motorizări.

Pe multe piețe, Amarok este furnizat standard cu tracțiune integrală (4MOTION). În funcție de regiune și motor, vor exista două sisteme 4MOTION diferite: unul cu tracțiune integrală selectabilă în funcție de situația dată și unul cu tracțiune integrală permanentă. Tehnologia sistemului de propulsie şi până la 6 moduri diferite de conducere ajută șoferul într-o varietate de situații, asigurând că noul Amarok este capabil să stăpânească orice teren și, în funcție de versiunea motorului, i se permite să tracteze până la 3,5 t. Noul Amarok va fi disponibil pe primele pieţe la finele acestui an.

Volkswagen Vehicule Comerciale pregăteşte anul acesta lansarea noii generație Amarok, care va fi capabil să răspundă unor provocări suplimentare atât pe drum, cât și pe trasee off-road. Proiectat și conceput în Germania și Australia, dar construit în Africa de Sud, noul Amarok vine cu specificații tehnice excelente, o paletă extinsă de funcții de asistență a șoferului și o gamă de sisteme de propulsie mai largă decât predecesorul său. Primele modele „deghizate” ale noului Amarok sunt deja în teste în Europa.

Designul inovator al pick-up-ului a fost redefinit, liniile exterioare puternice îmbinându-se cu interiorul de înaltă calitate. Având 5.350 mm în lungime, noul model este cu cel puțin 100 mm mai lung decât predecesorul său, iar ampatamentul de 3.270 mm (+175 mm) asigură un spaţiu util sporit. Sarcina utilă a fost, de asemenea, crescută până la 1,2 t, cu o capacitate maximă de remorcare de 3,5 t, disponibilă pentru mai multe variante de motor/cutie de viteze.

Sunt disponibile un propulsor pe benzină și până la patru motoare diesel diferite, cu patru până la șase cilindri și capacitate cubică de 2,0-3,0 l – opțional cu tracțiune spate sau integrală. O gamă largă de moduri de condus, preconfigurate cu mai multe niveluri, ajută șoferul în situații dintre cele mai variate. Nu în ultimul rând, siguranța sporită este oferită de peste 30 de sisteme de asistență, dintre care peste 20 sunt complet noi pentru Amarok.

Comenzile intuitive, display-ul digital și afișajul infotainment în stil tabletă conferă interiorului Amarok un aspect funcțional, de înaltă calitate. Scaunele faţă, încăpătoare şi confortabile, pot fi configurate opțional cu reglare electrică în 10 direcții, iar în partea din spate se oferă, de asemenea, mult spațiu pentru ca trei pasageri. Vor exista cinci versiuni de echipare ale noului Amarok: o versiune entry-level, denumită chiar „Amarok”, două intermediare, „Viața” şi „Stil”, şi alte două de top, „PanAmericana” (caracter off-road) și „Aventura” (caracter on-road).

Peste 830.000 de unități de Amarok au fost vândute până în prezent în Europa, America de Sud, Africa de Sud și Oceania. Punctele forte ale pick-up-ului premium de succes sunt sistemul de propulsie performant, capacitățile mari de încărcare, funcționalitatea sistematică și un design autentic pentru toate terenurile. Noul Amarok va fi lansat la sfârșitul lui 2022, pentru început în variantă cu cabină dublă și patru uși (DoubleCab), iar pe unele piețe individuale cu o cabină simplă cu două uși (SingleCab).