Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În conformitate cu eforturile Uniunii Europene de a promova o tranziție ecologică, Volvo Car Corporation și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat un acord de finanțare în valoare de 420 de milioane de euro pentru a sprijini decizia constructorului auto suedez de a deveni complet electric și neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Se așteaptă ca această operațiune să contribuie la decarbonizarea transportului rutier, o sursă majoră de emisii și poluare la nivel mondial.

Finanțarea acordată de BEI va sprijini dezvoltarea unei noi platforme de automobile complet electrice, precum și activitățile necesare de cercetare și dezvoltare și implementarea unor tehnologii de producție avansate și eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor pentru automobilele electrice. Uniunea Europeană a introdus reglementări de mediu din ce în ce mai stricte pentru transportul rutier, cu scopul de a face ca, până la mijlocul deceniului următor, toate vehiculele noi de pasageri vândute să nu emită emisii.

Se preconizează că proiectul va avea ca rezultat tehnologii și mai sigure și mai durabile pentru vehiculele electrice, inclusiv o greutate redusă și o încărcare mai rapidă, ceea ce poate contribui la reducerea barierelor în calea achiziționării unei mașini electrice. Ca atare, operațiunea este pe deplin în concordanță cu obiectivul BEI de a finanța o tranziție corectă și rapidă către o economie netă zero, atât în Europa, cât și în întreaga lume.

Vicepreședintele BEI, Thomas Östros, a declarat: „Cred că Suedia poate fi mândră de rolul de lider pe care Volvo Cars îl joacă în a face industria auto mai durabilă. Fabricarea de automobile care funcționează cu energie electrică în loc de combustibili fosili reprezintă doar o parte a puzzle-ului. Industria în sine este încă foarte încărcată cu carbon, lucru pe care Volvo Cars se străduiește în mod activ să îl schimbe. În calitate de bancă a UE pentru climă, aceasta este una dintre multele fațete ale tranziției ecologice pe care o finanțăm și suntem bucuroși să colaborăm cu Volvo Cars pentru a accelera această schimbare.”Directorul financiar al Volvo Cars, Johan Ekdahl, a adăugat: „Volvo Cars continuă să lucreze cu sârguință pentru a-și îndeplini ambiția de a deveni o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040. Una dintre modalitățile prin care ne propunem să realizăm acest lucru este eliminarea emisiilor de gaze de eșapament din gama noastră de modele și investiția pentru a deveni o companie de automobile complet electrice până în 2030. Avem o relație pe termen lung cu BEI și ne bucurăm că aceasta continuă să ne sprijine în această călătorie de transformare interesantă.”

DB Schenker, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice, și Volvo Cars, o marcă auto de renume mondial, au inițiat un parteneriat pentru a dezvolta un transport maritim de mărfuri mai sustenabil, prin utilizarea biocombustibilului în navele de transport.

În cadrul acestui parteneriat, au fost transportate 12.000 de containere standard (TEU) pe nave cu piese de schimb pentru automobile, utilizând biocombustibilul marin. Astfel, s-au redus emisiile de CO2 cu 84% pe container și s-au economisit aproximativ 9.000 de tone de CO2 pe parcursul unui an, comparativ cu navele de transport maritim de mărfuri alimentate cu combustibil fosil.

Programul a început în luna iunie și a legat uzina de producție Volvo Cars din Göteborg de porturile Savannah, Newark și New York. Recenta colaborare între DB Schenker și Volvo Cars reprezintă începutul unei relații comerciale pe termen lung.

DB Schenker a achiziționat biocombustibil de a doua generație, de tipul ester metilic de ulei alimentar uzat (UCOME).

Biocombustibilul regenerabil este certificat de o terță parte independentă și nu concurează cu culturile alimentare. Prin urmare, acesta are un impact mai redus asupra mediului, în conformitate cu Directiva UE privind energia regenerabilă (RED). În cazul în care combustibilul regenerabil nu este disponibil pentru un anumit transport pentru Volvo Cars, acesta va fi utilizat pentru transportul altui client în altă parte și va fi alocat pentru Volvo Cars printr-o metodologie numită echilibrare a masei. Această metodă este auditată periodic de o terță parte și asigură o reducere globală a utilizării combustibilului fosil în concordanță cu consumul real al acestuia pe navele de transport container.

„Suntem mândri că o marcă recunoscută, precum Volvo Cars ni se alătură în drumul nostru spre un viitor al unei logistici mai curate. Promisiunea noastră este de a sprijini clienții în reducerea emisiilor Scope 3 provenite din transport și distribuție. Vom reuși să modelăm lanțurile de aprovizionare sustenabile doar dacă expeditorii și transportatorii vor colabora îndeaproape.”,

a precizat Thorsten Meincke, membru al Consiliului de administrație global pentru transportul aerian și maritim DB Schenker.

„La Volvo Cars suntem într-o misiune de decarbonizare a lanțului nostru de aprovizionare. Parteneriatele puternice cu furnizorii de logistică de top sunt esențiale pentru a crea posibilități, cum ar fi utilizarea combustibililor regenerabili pentru transportul maritim. Explorăm în permanență oportunitățile de sustenabilitate în toate aspectele lanțului nostru de aprovizionare și dorim să determinăm și alți producători de automobile să treacă la acțiune, pentru a crește cererea de transporturi maritime eficiente din punct de vedere al emisiilor de carbon.”,

a completat Javier Varela, Chief Operating Officer și Deputy CEO Volvo Cars.