Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eurolines a investit 11 milioane de lei in 8 autocare noi

Grupul Eurolines a investit nu mai putin de 11 milioane de lei in innoirea flotei de transport, prin achizitionarea a opt autocare noi Scania Beulas Glory. Vehiculele au fost livrate luna aceasta si vor intra in operare, pentru inceput, pe cursele de linie efectuate catre Germania.
Cele opt autocare, cu dimensiuni de 13.900×2.550×3.795 mm (Lxlxh), au trei axe si o capacitate de transport de 57 de locuri. Gratie configuratiei similare autocarelor supra-etajate, cu postul de lucru al soferului pozitionat la nivel coborat si salonul pasagerilor amplasat pana deasupra acestuia, modelele Glory beneficiaza de un spatiu generos de depozitare la nivelul calelor de 15 mc.
 

In premiera pentru transportul de persoane din Romania, autocarele au fost echipate cu opt locuri „business“ in partea din fata, care asigura spatiu mai mare intre scaune pentru un plus de confort, si sunt prevazute cu prize individuale cu alimentare 220 V si sistem propriu de entertainment (disponibil in scurt timp). Nu s-a stabilit definitiv care va fi diferenta de pret intre cele doua clase de calatorie – „economy” si „business” – insa locurile preferentiale vor fi cu maximum 10% mai scumpe. Scania Beulas Glory mai dispun de aparat de vending pentru apa si bauturi racoritoare, aparat de apa calda pentru cafea si ceai, toaleta si sistem performant de aer conditionat.
Noile autocare sunt propulsate de motoare Scania de 13 l si 440 CP, care corespund standardului de poluare Euro 5, in tandem cu cutii de viteze automate Opticruise, de 12+1 trepte. Patru dintre cele opt autocare au fost prezentate reprezentantilor presei, partenerilor si furnizorilor Eurolines cu prilejului unui eveniment organizat ieri, 26 iunie a.c., la Comana, in apropiere de Bucuresti. Drumul pana acolo a fost facut la bordul autocarelor Beulas Glory, care au impresionat prin silentiozitate si confort.
Pentru amortizarea celor opt autocare finantate de catre BRD Sogelease, Rombus Transport, compania de transport din cadrul grupului Eurolines, estimeaza un rulaj de 22.000 km pe luna. Alte trei Scania Beulas Glory, inscriptionate Eurolines, urmeaza sa intre in operare pana la sfarsitul anului la doi dintre partenerii de transport ai grupului Eurolines.

Articole similare

Ad