Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

EuroWag oferă sisteme de integrare a vehiculelor electrice în flotă

Regulamentul (UE) 2019/631 al Parlamentului European și al Consiliului impune ca flotele de autoturisme să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 37,5% și flotele de autoutilitare cu 31% până în 2030. Și în cadrul Pactului Verde European, UE a stabilit obiectivul de a deveni primul continent din lume neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Acest plan prevede o reducere cu 90% a emisiilor din transport, reducere care va fi atinsă în mare parte prin adoptarea carburanților alternativi și a vehiculelor electrice (EV).

“Acum cinci ani, doar unul dintre partenerii noștri avea trei mașini electrice și niciun camion sau camionetă. În 2021, numărul de mașini electrice a crescut la 350 și numărul de camioane electrice la 10”, se menționează în comunicatul de presă trimis de EuroWag.

Pentru integrarea cât mai bună a autovehiculelor electrice în parcul companiilor de transport, EuroWag a dezvoltat eFleet Management, care combină un dispozitiv mic conectat instalat în vehiculul electric și un software backend. Dispozitivul citește date de la vehicul și le transmite către sistem, oferind informații cuprinzătoare despre performanța flotei EV și oferind operatorului un control eficient, cu capacități de optimizare.

Utilizatorii pot vedea toate informațiile pe un singur ecran (așa-numitul Fleet Dashboard). Acestea includ poziția actuală și viteza de condus, distanța care mai poate fi parcursă, starea bateriei, timpul de parcare etc. Sistemul afișează, de asemenea, cele mai apropiate stații de încărcare și face posibilă configurarea preferințelor de încărcare individuale, inclusiv o analiză a costurilor de încărcare. O aplicație mobilă asigură monitorizarea parcului în timp real și ajută șoferii să-și gestioneze și să-și optimizeze călătoriile.

Telematica avansată facilitează includerea vehiculelor electrice în flotele existente și oferă o soluție eficientă atât pentru vehiculele alimentate cu carburanți fosili, cât și pentru vehiculele pur electrice, precum și pentru cele hibrid. O privire de ansamblu cuprinzătoare asupra tuturor tipurilor de autoturisme aduc diverse beneficii operatorilor de flote, inclusiv un grad mare de flexibilitate și confort.

Articole similare

Ad