Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eurowag, platforma paneuropeană lider de plăți integrate și mobilitate, axată pe industria transportului rutier comercial (TRC), a anunţat achiziționarea grupului polonez Inelo de la Innova Capital.

Tranzacția va extinde amprenta geografică a Eurowag pe 16 piețe europene și va dubla baza de dispozitive telematice. Prin acest pas, Eurowag își va extinde, de asemenea, portofoliul de produse, adăugând soluții esențiale de gestionare a timpului de lucru și de management al flotei, ajutând clienții să-și sporească eficiența operațiunilor prin digitalizare și să îmbunătățească bunăstarea și siguranța șoferilor. Fondatorul și CEO-ul Eurowag, Martin Vohánka, a declarat că achiziția, în valoare de peste 300 de milioane de euro, va accelera dezvoltarea platformei digitale complet integrate a Eurowag, contribuind la o industrie TRC mai curată, mai corectă și mai eficientă.

Grupul Inelo este lider internațional în soluții pentru industria transporturilor. Compania este prezentă în peste 12 piețe europene și de 20 de ani echipează sectorul TRC cu soluții digitale în domeniile software-ului de localizare prin satelit GPS (localizarea vehiculelor, traseul și monitorizarea acestora) și software pentru analiza și plata programului de lucru al șoferilor. În ultimii ani, activând în cadrul fondului Innova Capital, Grupul Inelo a realizat 4 achiziții strategice de companii – NUSS, Marcos Bis, CVS Mobile și FireTMS – ceea ce i-a permis să-și continue creșterea dinamică și să evolueze dintr-o companie locală într-un lider în tehnologie integrată pentru transport în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Aproximativ 87.000 de vehicule sunt echipate în prezent cu dispozitive telematice Inelo, aproximativ 100.000 de șoferi folosesc software-ul Inelo pentru plata timpului de lucru al șoferilor, iar aproape 60.000 sunt plătiți prin serviciul său de externalizare. În plus, compania poloneză furnizează 43 de inspecții de control în 23 de țări cu instrumente care sunt utilizate pentru controlul transportului rutier internațional.

„Această tranzacție strategică nu numai că aduce o amploare suplimentară pentru Eurowag, ci ne duce și mai aproape de îndeplinirea ambiției noastre de a furniza o platformă digitală complet integrată, pentru clienții din sectorul transportului rutier comercial. Inelo adaugă aproximativ 87.000 de camioane conectate la rețeaua noastră și ne consolidează poziția ca furnizor lider de soluții de management al flotei pentru industria TRC din regiunea ECE. Este important, de asemenea, că adăugăm noi produse interesante platformei noastre în soluții de gestionare a timpului de lucru, care oferă clienților servicii esențiale și generează o fidelizare excelentă a clienților”, a mai spus Martin Vohánka. „Valorificăm valul de digitalizare care se extinde în sectorul TRC și acest potențial a fost recunoscut de Grupul Eurowag. Sunt încântată că, prin parteneriatul cu Eurowag, vom putea continua să dezvoltăm soluția noastră one-stop-shop pentru transportul rutier comercial în întreaga Europă și, prin unirea forțelor cu un lider paneuropean, vom putea accelera creșterea noastră”, a declarat Magdalena Magnuszewska, CEO al Grupului Inelo.

W.A.G payment solutions (Eurowag) a încheiat un acord pentru a achiziționa 100% din capitalul social al WebEye Telematics, furnizor de top de soluții pentru managementul flotei din Europa Centrală şi de Est.

Achiziția WebEye va extinde baza de clienți a grupului ceh, iar clienții furnizorului maghiar vor avea acces la gama completă de soluții integrate de plată și mobilitate end-to-end oferită de Eurowag.

WebEye are o prezență stabilită în Europa, cu un portofoliu total de peste 57.000 de camioane conectate. Datele colectate de la aceasta din urmă vor oferi informații și vor permite dezvoltarea continuă de soluții noi și îmbunătățite, pentru a răspunde nevoilor clienților. WebEye este condusă de Pál Németh, care a jucat un rol esențial în creșterea companiei și va rămâne în rolul de a supraveghea integrarea în Eurowag.

Tranzacția va fi finanțată din numerar din bilanț și se așteaptă să creeze imediat câștiguri. La închidere, Eurowag (LON: WPS) va plăti o contrapartidă în numerar de 38,5 milioane euro, luând în considerare ajustările pentru datoria netă și capitalul de lucru normalizat.

Compania va plăti, de asemenea, o componentă de decontare amânată în termen de trei ani de la închidere, o parte din care este supusă îndeplinirii anumitor KPI-uri. Contravaloarea maximă, inclusiv componenta de decontare amânată, este plafonată la 55,9 milioane euro.

În 2020, WebEye a generat venituri de 16,5 milioane euro și un profit ajustat înainte de calcularea dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizarii (EBITDA) de 4,3 milioane euro. Veniturile pentru primele șase luni din 2021 au fost de 8,3 milioane euro, în timp ce EBITDA a crescut la 2,6 milioane de euro, datorită profitabilității crescute a afacerii.

Încheierea tranzacției este aşteptată pentru primul trimestru din 2022, sub rezerva condițiilor obișnuite de finalizare, inclusiv autorizarea din partea Autorității Ungare pentru Concurență, a Consiliului Concurenței din România și a Ministerului Inovării și Tehnologiei din Ungaria.

Martin Vohánka, CEO și fondator al Eurowag, a declarat: „Sunt încântat să anunț achiziția WebEye în conformitate cu strategia stabilită și extinderea în continuare a platformei noastre de plăți și mobilitate.

Prin servicii integrate ne propunem să reducem impactul industriei asupra mediului. Soluțiile permit reducerea curselor fără încărcătură și îmbunătățirea siguranței rutiere, în condiţiile în care operatorii pot avea o privire de ansamblu detaliată asupra flotelor lor.”

Eurowag a fost înființată în 1995 și este o platformă paneuropeană de plăți integrate și mobilitate, axată pe industria transportului rutier comercial. Anul trecut, a realizat un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) de aproximativ 1,45 miliarde coroane (1euro = 25,22 CZK), în creştere cu 22% față de anul precedent. De asemenea, vânzările nete au ajuns la 3,2 miliarde CZK, cu o marjă de profit de 46%.