Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

EY România discută despre schemele de ajutor de stat pentru investiţii şi despre proiectul de implementare a SAF-T în România

EY România organizează pe 20 aprilie, ora 10:00, webinarul cu tema „Scheme de ajutor de stat pentru investiţii în active sau capital uman – aspecte practice şi recomandări.“ Printre temele abordate în cadrul discuţiei online menţionăm:

  • Context și perspectivă economică pentru absorbția de investiții străine;
  • Etape de parcurs, condiții de eligibilitate, provocări, probleme întâlnite în practică și recomandări pentru investitorii care doresc să acceseze ajutorul de stat prin Schema de ajutor de stat pentru finanțarea investițiilor în active (HG nr. 807/2014) sau prin Schema de ajutor de stat pentru susținerea costurilor salariale aferente locurilor de muncă nou create (HG nr. 332/2014).
    Lectori vor fi: Mihaela Mitroi – Lider al departamentului de asistență fiscală și juridică pentru clusterul EY CESA South, Andreea Cosmănescu – Tax Senior Manager – Impozite Directe, Ileana Gutu – Partener Asociat, Coordonator al Departamentului de Evaluare, Modelare financiară şi Analize Economice şi Nicoleta Zaharia – Senior Manager, Departamentul de Evaluare, Modelare financiară şi Analize Economice. Invitat special va fi un reprezentant din cadrul Ministerului de Finanţe.

Pentru înregistrare puteţi intra AICI. (Registration – EY – Romania (pleyground.eu))

Tot săptămâna aceasta, pe 22 aprilie, ora 9,30, EY România va organiza seminarul online „În pregătirea SAF-T. Întreabă experţii!“, în care veţi putea afla, printre altele:

  • Care sunt ultimele noutăți în ceea ce privește proiectul de implementare a SAF-T în România
  • Rezultatele sondajului derulat de EY pe această temă cu marii contribuabili care vor face obiectul primei etape de raportare începând cu ianuarie 2022
  • Analizele pe care vi le recomandăm în lunile următoare pentru vă pregăti înrolarea în proiectele pilot de testare (pe care ANAF estimează a le derula în perioada iulie – decembrie 2021)
  • Cum vă puteți pregăti sistemele financiar-contabile și cum ar putea sa vă ajute soluțiile IT dezvoltate de EY pentru extragerea și validarea datelor.

La eveniment vor participa şi reprezentanți din partea ANAF și specialiști SAF-T din EY Polonia. Lectori vor fi: Mihaela Mitroi – Partener EY România, Liderul practicii de asistență fiscală și juridică în Europa Centrală și de Sud Est, Carmen Adamescu – Partener Consultanță EY România, Liderul practicii de tehnologie pentru România și Moldova, Inga Țîgai – Director EY România, Director Tehnologie și Transformare Fiscală, Europa de Sud-Est, Georgiana Iancu – Partener EY România, Liderul practicii de taxe indirecte şi Theodor Stănescu – Senior Manager, EY Technology Consulting.

Pentru înregistrare puteţi intra AICI. (Registration – EY – Romania (pleyground.eu))

Articole similare

Ad