Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FedEx majorează suprataxa Peack

FedEx a reacționat la invazia rusă în Ucraina prin suspendarea tuturor serviciilor nu doar în țara invadată, ci și în Rusia și Belarus. Aceasta a anunțat acest lucru într-un comunicat de presă pe 4 martie 2022, explicând că, în cazul Ucrainei, decizia a fost luată pentru siguranța personalului local, căruia îi oferă asistență financiară. FedEx a alocat, de asemenea, 1,5 milioane de dolari pentru ajutor umanitar.

La nivel global, compania americană majorează suprataxa pentru expedierile internaționale către numeroase destinații din Asia-Pacific începând cu 7 martie, iar din 21 martie o va aplica și în Africa, India și America Latină. Aceasta face parte din suprataxarea Peack. De exemplu, din China către Europa, suprataxa crește de la 1,20 la 1,50 dolari pe kilogram.

FedEx nu citează războiul, ci “întreruperi ale lanțului de aprovizionare”, dar nu este o coincidență că această majorare a Peack Surcharge vine la doar câteva zile după invazia Ucrainei, care determină creșterea costurilor transportului aerian de marfă din cauza rutelor mai lungi între Europa și Asia și a sancțiunilor împotriva companiilor aeriene rusești. Doar ocolirea Rusiei înseamnă o pierdere de aproximativ 10% din capacitatea de transport aerian.

Articole similare

Ad