Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Finanțele din Italia iau în vizor logisticienii care folosesc muncă temporară prin agenți

Presa italiană informează că firma de curierat GLS urmează să fie implicată într-o anchetă pentru fraudă fiscală efectuată prin externalizarea muncii către așa numite cooperative, pentru a evita plata impozitelor pe salarii, a contribuțiilor sociale și a altor drepturi bănești. GLS Italy SpA nu e singura firmă de logistică și de curierat din Italia investigată pentru folosirea de muncă temporară.

Corriere della Sera a scris că Guardia di Finanza a efectuat aproximativ 20 de percheziții în birourile Grupului din San Giuliano Milanese și Assago Milanofiori și ale companiei YouLog din Vimercate și Pero. În special, sunt cercetate firmele GLS Italy Spa și GLS Enterprise, precum și 5 dintre avocații acestora și un contabil.

Corriere della Sera relatează că Grupul GLS ar fi folosit forță de muncă prin diferite cooperative și s-ar fi evitat plata de impozite pe muncă și contribuții de asigurări sociale și alte taxe.

Potrivit anchetatorilor, acest mecanism de fraudă a fost deja constatat în alte cazuri, inclusiv în domeniul logisticii, cu complicitatea „facilitatorilor profesioniști, contabililor și a consultanților de muncă, care se ocupă de formalitățile contabile și declarative în vederea realizării condițiilor pentru săvârșirea infracțiunilor”. Presa italiană mai completează cu datele financiare ale curierului italian, care în timpul pandemiei și-a triplat profiturile, de la 18 milioane de euro la 57 de milioane, ca de altfel în cazul multor firme care activează în e-commerce și curierat.

Articole similare

Ad