Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Flanco contribuie la proiectul „Caravana de Bine” al Crucii Roșii Române

Cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice, Flanco susține financiar proiectul umanitar „Caravana de Bine”, lansat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, care are ca scop asigurarea accesului gratuit al persoanelor vulnerabile din mediul rural la investigații medicale pentru depistarea bolilor netratate ce pun în pericol viața.

În primele două luni ale acestui an, voluntarii Crucii Roșii, alături de Flanco, au efectuat două vizite ale „Caravana de Bine”, prima fiind în comuna Beciu din județul Teleorman, iar a doua în comuna Chiliile din județul Buzău. Astfel, 250 de pacienți per total au beneficiat de 865 de consultații gratuite în cele două localități.

„Pentru anul 2023, ne-am propus să susținem vizita Caravanei în cel puțin o localitate defavorizată, în fiecare lună”,

a declarat Ovidiu Nicușan, Director de Marketing Flanco Retail.

Echipa Caravanei s-a deplasat în cele două localități, unde pacienții au avut acces la mai multe specializări și tipuri de consultații, precum 140 consultații -medicină internă și ecografie, 142 consultații – diabetologie și boli de nutriție, 250 consultații – măsurarea parametrilor vitali, 78 consultații – medicină generală, 188 consultații – oftalmologie, 46 consultații – cardiologie și 21 consultații – pediatrie. De asemenea, în urma examinărilor efectuate în cadrul cabinetului medical mobil, pacienții au primit scrisori medicale și recomandări terapeutice.

În următoarea lună, Caravana de Bine va ajunge în comuna Mărașu din Insula Mare a Brăilei și satul Maltezi din județul Ialomița.

Mai mult, Flanco își încurajează clienții să ofere donații pentru susținerea „Caravana de Bine”, fie direct în cele 158 de magazine la casa de marcat, fie online, disponibil pe website-ul retailerului.

„După o analiză atentă a comunităților, centrele județele ale Crucii Roșii propun localitățile care ar beneficia cel mai mult de pe urma unei vizite a Caravanei de Bine. Ulterior, alegerea o facem împreună cu Crucea Roșie, obiectivul fiind acela de a ajunge în zonele cele mai fragile, cu o populație vulnerabilă, neglijată, fără acces la servicii medicale – nu doar în ceea ce privește proximitatea, cât mai ales din punct de vedere financiar. Doar în ultimele două localități, consultațiile efectuate ar fi ajuns la o valoare totală de aproximativ 260.000 de lei, o sumă foarte mare pentru o comunitate cu mijloace financiare precare și un nivel de trai scăzut.”,

potrivit companiei.

Articole similare

Ad