Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford fabrica la Craiova peste 1.000 de masini pe zi

Ford Romania confirma faptul ca unitatea de productie de ultima generatie de la Craiova va atinge anul acesta un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1.000 de unitati Puma si EcoSport, astfel ca o masina este produsa la fiecare 67 de secunde.


Incepand cu luna octombrie 2019, uzina Ford Craiova construieste in premiera, in paralel, doua crossovere compacte inspirate din lumea SUV-urilor – Ford EcoSport si nou-lansatul Ford Puma, arata producatorul intr-un comunicat de presa. SUV-urile reprezinta in continuare segmentul cu cea mai mare crestere la nivel european. In 2019 au fost inmatriculate in total 5,9 milioane de SUV-uri, in crestere cu 10% fata de 5,4 milioane de unitati inmatriculari in 2018. Noul Ford Puma este deja livrat in toate pietele europene unde Ford este prezent, iar incepand cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat si in Australia, fiind primul vehicul produs in Romania livrat pe aceasta piata.

Cu o suma de 1.5 miliarde de euro investita in fabrica de la Craiova incepand cu anul 2008, Ford Romania a ajuns la un total de 6300 de angajati, care lucreaza atat in Fabrica de Asamblare Vehicule cat si la Fabrica de Motoare. Aproximativ 3400 dintre acestia au fost angajati in ultimii trei ani pentru a sprijini productia noilor EcoSport si Puma. In conditiile in care volumul de productie al celor doua modele creste constant, Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova opereaza in premiera in trei schimburi. In contextul unui ritm accelerat de productie a vehiculelor, Fabrica de Motoare va atinge la randul sau un nou record: aproximativ 1700 de motoare produse intr-o singura zi. In acest moment, la Uzina de Motoare se construiesc trei versiuni ale mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP si 155 CP mHEV.

Citeste si: Piata de vanuri continua sa creasca

Noul Ford Puma, construit exclusiv la Craiova, a primit rating-ul maxim de cinci stele in cadrul testelor de siguranta organizate de autoritatea independenta Euro NCAP. Ford Puma a fost notat cu punctaj maxim la testul de impact lateral cu bariera deformabila, dar si la dificila proba de impact lateral cu stalpul. Tehnologiile oferite de Ford Puma – care includ Sistemul de asistenta pre-coliziune cu franare automata, Limitatorul inteligent de viteza si Sistemul de mentinere a benzii de rulare – au fost si ele apreciate de Euro NCAP.

„Suntem mandri ca Ford Craiova construieste acest vehicul in contextul in care Puma a primit cinci stele la testele Euro NCAP. De asemenea, suntem prima uzina de productie auto din Romania care construieste un vehicul cu tehnologie hibrida integrata: Ford Puma cu motorul 1.0 EcoBoost mild hybrid de 155 CP“, a declarat Ian Pearson, Presedinte Ford Romania si Director al fabricii Ford Craiova.
Ford si-a asumat angajamentul de a electrifica gama sa de modele vandute in Europa, Puma fiind unul dintre cele 14 modele electrificate care vor fi disponibile pentru clientii europeni pana la finalul anului 2020. Aceasta lista este deschisa de noul SUV Ford Mustang Mach-E, vehicul 100% electric.

In 2019, Ford a atins in Romania o cota de piata de 8.6%, cu un total de 16.168 de vehicule inmatriculate, clasandu-se pe prima pozitie in topul vanzarilor marcilor de import. De asemenea, Ford si-a pastrat pentru al patrulea an consecutiv pozitia de lider in segmentul vehiculelor comerciale, acolo unde Ford Transit si pickup-ul Ford Ranger au obtinut rezultate foarte bune.

Articole similare

Ad