Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Ranger confirma preferinta publicului

Ajutat si de fratele mai tanar, Raptor, mai robust si cu o cutie de viteze nou-nouta cu 10 trepte disponibila si pe noul Transit, Ford Ranger este incununat pentru a doua oara cu International Pick Up Award 2020, in urma testelor internationale organizate de juriul IPUA la Tierp, langa Stockholm, la sfarsitul lui septembrie. Ranger este cel mai bine vandut model din categoria sa, reusind sa creasca constant de la lansarea in 2012, astfel ca in 2019 detine o cota de piata la nivel european de 29,4% pe segmentul pick-up. Noul Ford Ranger a fost dezvoltat pe baza modelului anterior, cu cateva schimbari aduse design-ului exterior si noutati la configuratia interioara


Ranger este vandut pe 186 de piete, fiind apreciat de o paleta foarte diversificata de clienti. De altfel, si echipa de designeri si tehnicieni care lucreaza la acest produs este impartita pe mai multe continente si aduna informatii relevante de pe toate pietele.

Motorizari puternice, echipari pentru orice tip de aplicatie
Principala imbunatatire adusa in 2019 se refera la noile motorizari disponibile pentru Ranger.
Propulsorul diesel TDCI Duratorq, de 2,2 l, cu o singura turbina cu geometrie variabila, este oferit in variantele de 130 si 160 CP, cu un cuplu motor maxim de pana la 410 Nm. Acesta este disponibil in tandem cu transmisie manuala sau automata, ambele cu cate 6 trepte de viteza.
Pentru aplicatii ce necesita o putere sporita, motorul Duratorq TDCI de 3,2 l, cu doua turbine, dezvolta 230 CP si are un cuplu motor maxim de 500 Nm, ceea ce reprezinta o crestere de cuplu semnificativa fata de versiunea anterioara. Special pentru aceasta versiune se ofera o cutie de viteze automata cu 10 trepte, care este foarte bine sincronizata cu motorul si care asigura intotdeauna selectarea celei mai potrivite trepte la conditiile de drum.

Articole similare