Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Formula E isi desemneaza invingatorul pe 13 august in conditii adaptate pandemiei

Dupa o pauza impusa la finalul lui februarie din cauza pandemiei, Campionatul ABB FIA Formula E (pentru vehicule electrice) editia 2019/2020 se incheie cu sase curse desfasurate in perioada 5-13 august pe aeroportul Berlin Tempelhof, care a avut pista modificata, astfel incat provocarile pentru competitori sa fie mai numeroase.

Pentru a minimaliza riscul raspandirii noului coronavirus, competitia se desfasoara cu usile inchise si cu implementarea unor masuri stricte de reducere a riscului de infectare, printre care scaderea numarului de persoane (soferi, echipe din spatele lor, echipe logistice) de la 5.000 la cel mult 1.000 si obligativitatea efectuarii de teste in prealabil, purtarii de masti si pastrarii distantei.

DHL este membru fondator si partener logistic al acestei competitii, prima dedicata vehiculelor electrice, ca parte a strategiei sale de a incuraja protejarea mediului si a climei. Deutsche Post DHL Group si-a declarat, prin Mission 2050, intentia de a reduce la zero emisiile din activitatile logistice pana in 2050, iar electromobilitatea joaca un rol cheie in acea demers.

In calitate de partener oficial al Formula E, compania a luat si alte masuri, pentru a garanta faptul ca procesele logistice se desfasoara in siguranta si ca se respecta cerintele legate de protectia anti-coronavirus.

Inainte de etapele din august, pe primul loc in clasamentul general era pilotul portughez Antonio Felix da Costa (din echipa DS Techeetah), urmat la doar 11 puncte de neozeelandezul Mitch Evans (Panasonic Jaguar Racing) si apoi de britanicul Alexander Sims (BMW i Andretti Motorsport).

Organizatorii au publicat deja un calendar provizoriu al celei de-a saptea editii a competitiei, 2020/2021, care va incepe pe 16 ianuarie 2021 in Santiago. In total se vor desfasura 14 curse in 12 orase din intreaga lume.

Articole similare

Ad