Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Franța: interdicție la cabotaj timp de 1 an pentru un transportator român

Două companii de transport rutier, una română și cealaltă bulgară, au interdicție de a mai face cabotaj pe teritoriul Franței timp de 1 an, după ce au fost prinse de mai multe ori încălcând regulile de cabotaj și condițiile de muncă pentru șoferii lor, inclusiv Regulamentul 561/2006.

Interdicția de cabotaj se aplică din 1 martie pentru transportatorul român și din 12 martie pentru cel bulgar. O serie de controale efectuate între octombrie 2017 și decembrie 2020 au evidențiat „faptul că aceste companii au acumulat mai multe infracțiuni, inclusiv nerespectarea cabotajului și mai multe încălcări ale legislației comunitare referitoare la condițiile de muncă în domeniul transportului rutier”, explică prefectura Bretania.

Citește și: BAG și BGL au identificat 4.000 de încălcări ale reglementărilor de cabotaj

Abaterile se referă în special la „nerespectarea perioadelor normale de odihnă săptămânală”, despre care autoritățile afirmă că subminează nu numai „demnitatea lucrătorilor”, ci și „siguranța rutieră”. Prefectura mai susține că aceste încălcări creează „o concurență neloială pentru transportatorii care respectă regulile”. Concurența este cu atât mai „serioasă”, având în vedere dimensiunea companiilor implicate. Una dintre cele două companii are, potrivit administratorului său, „în jur de 200 de vehicule”.

Articole similare

Ad
Ad