AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franta: Pedepse aspre pentru banda de hoți români de mărfuri din camioane

În aprilie s-a finalizat procesul intentat la Paris împotriva celor 16 membri ai bandei de hoţi care prădau camioanele în mers, toți de naționalitate română, cu sentințe cuprinse între 18 luni și 6 ani și amenzi între 5.000 și 25.000 de euro. În plus, două dintre companiile jefuite, Tech Data și Christian Dior, au anunțat că au intentat un proces civil pentru despăgubiri.

Au fost porecliți „banda surferilor”, iar o cameră de luat vederi a înregistrat și modul în care acționau: bandiții precedau camionul cu o mașină pentru a-l încetini și îl urmăreau cu o alta. De la acesta din urmă, după ce s-a apropiat la câțiva cm de camion, un bandit a urcat pe acoperiș printr-o trapă, a trecut peste capotă și a deschis trapele, intrând în zona de marfă. Bărbatul a trecut apoi marfa din interiorul camionului. Toate acestea în timp ce vehiculele erau în funcțiune.

Banda acționa pe autostrăzile franceze pe timp de noapte și își alegea victimele dintre cele care transportau bunuri de mare valoare, cum ar fi cosmetice, parfumuri sau computere. Hoții erau foarte bine organizați: aveau identități false, cunoșteau conținutul camioanelor și aveau o rețea în România pentru a vinde bunurile furate. Aceștia au comis 11 jafuri între 2018 și 2019, cu o pradă totală de 1,5 milioane de euro.

Articole similare

Ad
Ad